Het leven zoals het is: De virtuele jobbeurs 2021.

Tekst door: Lauri van Gils – derdejaarsstudente CRM – Organisatie & Management

Pak ‘m met beide handen aan

Dinsdag 9 maart was het weer zover, de jaarlijkse jobbeurs.

Thomas More heeft als doel haar laatstejaarsstudenten zo goed mogelijk te begeleiden richting de arbeidsmarkt. Daarom organiseert ze samen met de KU Leuven ieder jaar een jobbeurs. Op deze beurs staan verschillende bedrijven, uit diverse sectoren die op zoek zijn naar jonge professionals. 

Dé ideale kans om je cv of visitekaartje af te geven, of zelfs al direct te reageren op een vacature. Ook leer je snel de juiste contactpersonen kennen en heb je de mogelijkheid al je vragen te stellen. Een kans om met beide handen te pakken dus!😉

Niet-corona tijden

In 2020 heb ik zelf de jobbeurs ook al bezocht op Campus De Nayer. Verspreidt over de hele campus kon je een bezoek brengen aan meer dan 300 deelnemende bedrijven! Deze grote opzet van het netwerkevent zorgt ervoor, dat er altijd wel een bedrijf binnen je interessegebied tussen zit. Waar binnen het ene bedrijf uiteraard meer interesse wekt dan het andere. Zo had de KBC-stand vorig jaar een koffiemachine, die latte macchiato’s maakte met je naam in het melkschuim. Binnen no-time zag je deze koffiebekers in ieders hand!  😍

Online, online, online

Diezelfde ervaring hadden we dit jaar helaas niet. Want door het coronavirus kon dit evenement niet doorgaan op de campus. De jobbeurs werd online georganiseerd. De opzet en het doel bleven uiteraard wel hetzelfde, namelijk: zoveel mogelijke jonge professionals met bedrijven laten kennis maken!

Via een website met persoonlijke login kreeg je toegang tot de beurs. Dit was een visueel spektakel. De verschillende hallen waarin de beurs normaal ook plaatsvindt waren virtueel nagebouwd. Waardoor nog steeds elk bedrijf een eigen stand had. 

Voorafgaand kon je je eigen visitekaartje maken, inclusief foto, cv en contactgegevens. Ook kon je aangeven naar welk soort dienstverband je zocht. Vooraf ontvingen we per post een bedrijvengids. Hiermee kon je alvast uitzoeken welke bedrijven je zeker wou bezoeken.

Bij het bezoek van een stand kregen we de mogelijkheid om te chatten of videobellen met de contactpersoon van het bedrijf. Ook stonden er vacatures open waar je meteen voor kon solliciteren! 

My experience

De huidige tijden laten geen andere keus dan de virtuele opzet. De organisatie verliep vlot, maar wat ik toch het meest miste was de sfeer van de beurs. Daar waar je van stand naar stand kan lopen. Even meeluisteren met vragen van anderen en dan weer verder gaan. Of juist geïnteresseerd raken en dieper in gesprek gaan. Door met iemand te chatten is het haast onmogelijk de bedrijfssfeer te voelen. Informatie was er voldoende enkel bleef de beleving wat achter.

Dit jaar dus even geen speciale koffies, maar wel nog steeds ervaren professionals! 😁

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: