Het leven zoals het is: Op zoek naar mijn eerste werkervaring tijdens een virtuele jobbeurs!

Tekst door Jarne Van den Cruyce⁩ – derdejaarsstudent Customer Relations (CR) – Office Management (OM)(binnenkort Organisatie & Management)

Zoals de meeste laatstejaarsstudenten ga ik, van zodra ik afstudeer, op zoek naar mijn eerste werkervaring. Thomas More geeft ons als studenten alvast de kans om tijdens een jaarlijkse jobbeurs kennis te maken met bedrijven en recruiters. Zoals je al kan raden, werd dit jaar ook de jobbeurs volledig online georganiseerd. 

Preparations

Vooraleer de virtuele jobbeurs van start ging, kregen we de opdracht om een profiel aan te maken op hun website. Om ervoor te zorgen dat bedrijven en recruiters een duidelijk overzicht krijgen van de kandidaten, werd er gevraagd om onze CV’s en persoonlijke gegevens op te laden. Wanneer bedrijven potentie zien in een student, kunnen zij hen op elk moment contacteren. Dankzij de bedrijvengids kregen we niet alleen een overzicht van alle bedrijven, maar konden we ook op basis van onze interesses deze bedrijven zélf contacteren! Cool, toch?! 😊

Virtuele VS Fysieke jobbeurs

Het verschil tussen een fysieke en virtuele jobbeurs is uiteraard enorm! Toch zijn beide initiatieven even leerrijk. Enkel was de persoonlijke beleving nét iets anders. Tijdens een fysieke jobbeurs is er meer sfeer, persoonlijk contact en leer je op een leuke manier nieuwe mensen kennen. Terwijl je tijdens een virtuele jobbeurs met een aantal klikken kan chatten met verschillende recruiters en kan je bedrijven ‘online’ bezoeken. Dit bespaart uiteraard wel wat tijd hé.  😉

THE BIG DAY

Dinsdag 9 maart 2021 was het eindelijk zo ver en startte de virtuele jobbeurs. Vol motivatie en nieuwsgierigheid nam ik deel aan dit event. Met een panelgesprek die startte met een interview van Vlaamse minister van innovatie: Hilde Crevits! 🤩 Zij was van mening dat de virtuele jobbeurs alvast een zeer goed initiatief én alternatief is. 

Zelfs in deze bijzondere tijden zijn bedrijven meer dan ooit op zoek naar gemotiveerde studenten als nieuwe collega’s. Ondanks de vele onzekerheden en twijfels als student, was dit voor mij persoonlijk een hele grote opluchting!

Onze toekomst

De virtuele jobbeurs is één van de belangrijkste stappen richting jouw allereerste job. Tijdens de jobbeurs konden we via chat of video call terecht bij bedrijven en recruiters. Ook na deze beurs namen recruiters contact op met verschillende studenten om wat meer informatie te geven. Zo heb ik bijvoorbeeld al verschillende mails ontvangen. 


Ben jij als laatstejaarsstudent ook op zoek naar een toekomstige eerste werkervaring? Dan kan je voor interessante vacatures alvast terecht op de website van de jobbeurs! De virtuele jobbeurs blijft ook beschikbaar tot en met 30 september 2021. 

Of het de moeite waard was om deze virtuele jobbeurs bij te wonen? Zeker weten! 🤗

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: