Het leven van een student: onze bijdrage voor Rode Neuzen Dag (12)

Tekst geschreven door: Aurélie Wilqué en Anouk Uytgeerts – derdejaarsstudenten Human Resources (HR), Office Management.

Rode Neuzen XXL

Hoi, wij zijn Anouk en Aurélie en gingen in 2019 naar het Rode Neuzen XXL concert in Antwerpen. Vorig jaar wilden we met alle studenten van de Redactieblog dit concert bijwonen, maar waren te laat met het idee. Daarom zijn we met z’n tweeën gegaan omdat we dit initiatief belangrijk vinden en dit willen ondersteunen.
In 2020 waren we van plan om opnieuw dit event bij te wonen, maar de coronacrisis heeft onze wilde plannen gewijzigd.


#ShareYourSong for Red Nose Day

Rode Neuzen steunt kwetsbare jongeren op vlak van hun mentaal, fysiek en sociaal welzijn. Deze fonds wordt georganiseerd door VTM, Qmusic en Belfius. Dit jaar vond de 5de editie semi-online plaats waardoor er andere acties plaatsvonden. Denk maar aan de speciale aflevering van Liefde voor Muziek of de 10 uur lange livemuziek op Qmusic. Deze liedjes werden op aanvraag via #shareyoursong afgespeeld door jongeren die ondersteuning nodig hebben. Jongeren deelden ook hun verhalen en er werd een Rode Neuzen Dag (k)uur georganiseerd voor geregistreerde scholen.

En toen begon het…

We zijn begonnen met het afnemen van enkele interviews van personen die iets aangrijpend hebben meegemaakt in hun jeugd. We wilden nog een stapje verder gaan door zelf een actie op poten te zetten. 

We twijfelden tussen een aantal ideeën, waaronder de verkoop van allerlei lekkers en het ontwerpen van kaarten. Om het zo coronaproof mogelijk te houden, kozen we ervoor om wat lekkers te verkopen, hiervoor hadden we al ervaring opgedaan tijdens het vak Job Factory.

Twee november was de dag dat we alles uitgewerkt hadden. We kozen om wafels, botergaletten, speculaas, truffels, marsepein, kokosrotjes en snoepzakjes te verkopen. We verkochten onze lekkernijen via Google forms; coronaproof, snel en handig 😉!

Share through social media

Onze actie werd op al onze social media gedeeld om zo ons bereik te vergroten. Onze actie duurde vier weken en hierdoor zamelden we een mooi bedrag in van 645 EURO!

Op negen december werden alle bestellingen gesorteerd & verdeeld door Aurélie over heel Vlaanderen. Dit alles coronaproof uiteraard! Medestudenten Mette en Anouk en docente Nancy hielpen bij de verdeling.

Een hart onder de riem steken

Via deze actie wilden we de jongeren extra ondersteunen. Aurélie zelf heeft een moeilijke periode gehad tijdens haar kindertijd, daardoor weet ze goed hoe zwaar jongeren het kunnen hebben. Hiermee hoopte ze dat jongeren sterker en veerkrachtiger uit deze bijzondere periode komen met de nodige hulp en steun.

In 2021 hopen we opnieuw naar het event van Rode Neuzen Dag te gaan. Dit was voor ons een fantastische ervaring en iets wat jij zeker ook eens zou moeten beleven!

Over het algemeen zijn we erg tevreden over het resultaat en het ingezameld bedrag. We zouden dit zeker opnieuw willen doen, want de jongeren kunnen deze hulpsteun erg gebruiken.

Bij deze willen we nogmaals iedereen bedanken die ons hiermee geholpen heeft.

Een gedachte over “Het leven van een student: onze bijdrage voor Rode Neuzen Dag (12)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: