Zo krijg je een docent stil…

Tekst door Nancy De Vogelaere, trotse docent bij Office Management en zaakvoerder bij Dinobusters

Toen ik vier jaar geleden met één vakje begon les te geven op Thomas More, wist ik nog niet hoeveel impact die jonge gasten op mijn leven zouden hebben. En nu… vier jaar later … kregen ze me SPRAKELOOS.

Een vreemde start

Het (keuze) vak ‘beleid en communicatie’ is een “specialleke”. De studenten maken er immers samen met mij als docent een stuk van het beleid voor onze opleiding en zijn mee verantwoordelijk voor al onze communicatiekanalen (FB, Twitter, LinkedIn, Instagram, TikTok, YouTube, …) Maar niet die dag in januari 2021. Eerste lesdag van het nieuwe jaar… en de studenten bleven stil.

Screenshot start van de les. Alle camera’s af. Ik snap er niks van…

Ik dacht eventjes dat ik iets mis had gedaan… Zijn ze nu allemaal kwaad op mij (jaja, het reflexbrein was direct gealarmeerd)

Met warme wending

Maar neen hoor… Integendeel. Ze hadden zich laten inspireren door een video van een Britse leraar die door zijn studenten was bedankt omdat die zo leuk les gaf online.

OMG …! Zo lief – ik kreeg even krop in de keel…! (en wist niet wat gezegd)

For the record: het was een eenmalige keer dat ik stilviel… (en ook enige keer dat zij zo stil aan een les begonnen, denk ik)

In elk geval: de kracht van dankbaarheid is weer bewezen. Die glimlach is nog dagen op mijn gezicht blijven kleven. En zelfs nu, als ik eraan denk, word ik terug helemaal happy van wat “mijn” studenten voor me gedaan hebben. SUPER LIEF! Dus ook van mij uit naar jullie: dikke merci voor de waardering. Jullie zijn echt de max!

Daarom maakte ik even deze “trailer” van de docent… die even sprakeloos was 🙂

Een gedachte over “Zo krijg je een docent stil…

Voeg uw reactie toe

 1. Dit is op Werken aan de toekomst… doe je samen… herblogden reageerde:

  Lang geleden dat ik hier nog blogde… maar dat betekent niet dat ik stilgezeten heb 🙂

  Dinobusters, lesgeven en ook mijn rol van mama hebben veel tijd en energie gevraagd (en gekregen) en dat is goed. Laat het mijn nieuwe voornemen van 2021 zijn om terug wat meer te bloggen, zowel op onze site van Dinobusters, die van Office Management als die van mijzelf. Ik heb namelijk veel te vertellen … Tot snel!
  Nancy
  x

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: