Het leven zoals het is: kiezen voor een events richting in deze corona tijden (11)

Tekst geschreven door: Yassine Boualami – derdejaarsstudent events for business (E4B), Office Management (OM).

Het is een vreemd jaar voor vele mensen over de hele wereld. Het Covid-19 virus heeft heel onze wereld op zijn kop gezet. Studenten moesten hun lessen online volgen en vele bedrijven hebben hun deuren tijdelijk moeten sluiten. De sector die zeer hard getroffen wordt momenteel, is toch wel de eventsector. Alle evenementen worden afgelast en nieuwe evenementen worden uitgesteld. Event Managers zitten momenteel zonder werk en de situatie betert niet, de strijd tegen Corona is nog steeds gaande.

Moet ik mij zorgen maken om mijn toekomst als Event Manager? Is een eventrichting nog wel een goede keuze? Zal de richting nog blijven bestaan? Dit zijn vragen waren ik en vele nieuwe studenten mee zitten. 

De eventbedrijven helemaal ondersteboven 

Door de lockdownmaatregelen hebben alle eventbedrijven hun geplande evenementen moet stilleggen. Event Managers moeten thuisblijven en kunnen geen toffe en innovatieve ideeën bedenken om het publiek te vermaken. Er werd aan telewerk gedaan, maar dat heeft ook niet veel nut. Er bleef niets anders over dan afwachten en hopen dat de situatie verbetert.

De eventsector blijft niet stil zitten

Het is maar kwestie van tijd of Event Managers vinden al nieuwe alternatieven om evenementen te organiseren. Zo zijn bedrijven gestart met het organiseren van digitale events. Je kan dit zien als een normaal event maar dan gebeurt alles online. Een ander indrukwekkend voorbeeld is bijvoorbeeld het digitale Tomorrowland; “Tomorrowland Around the World” waar miljoenen mensen aanwezig waren. Net zoals het normale Tomorrowland werden hier verschillende optredens gegevens en hele decorsets opgebouwd.

Wordt het digital het nieuwe normaal?

Digitale events zijn een hele innovatieve vorm van events creëren, maar toch is het niet wat het moet zijn. Mensen gaan graag naar een evenement om in contact te komen met elkaar en een beleving te ervaren, wat nu zeer moeilijk is. Dankzij Corona is dit verlangen  alleen maar groter geworden en zijn we niet voldaan met een online event. Natuurlijk brengt een digitaal event ook voordelen voor een bedrijf, zo kost het veel minder geld en is het proces veel sneller. Aan de andere kant is het ook veel moeilijker om een geslaagd online event te organiseren. Mensen hun verwachtingen liggen zeer hoog en als het event hun niet aanstaat… Het rode kruisje links of rechts vanboven is maar één klik verwijderd.

“Digitale events zijn wel tof om eens mee te maken maar op het einde van de dag heb je niet hetzelfde gelukzalige gevoel als in de werkelijkheid. Real life vuurwerk dat afgaat bij het mainstage op Tomorrowland is veel leuker dan online vuurwerk.”

Worden digitale events het nieuwe normaal? Zolang er geen vaccin is voor het Covid-19 virus zal dit waarschijnlijk wel de norm blijven, maar eens we uit deze situatie zijn zal de eventsector een grote booming periode ervaren.

Ik raad andere studenten nog aan om een eventrichting te volgen. De vraag naar Event Managers zal zeker stijgen na deze Coronaperiode. Beter nog, de vraag naar Event Managers met al goede basis van theorie is noodzakelijk. 

Net zoals vele Event Managers heb ook ik nog hoop in deze situatie en maak ik mij geen zorgen om mijn toekomst. 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: