Het leven zoals het is: een studente met een drukke agenda (10)

Yousra Amghar – laatstejaarsstudente – Human Resources Management – Office Management

Hoihoi, voor zij die me nog kennen, ja ik ben er weer 😋 . Als dit de eerste keer is dat je me ziet, dan zal ik mezelf eventjes voorstellen. Hii, ik ben Yousra, ik zit in mijn laatste jaar van Office Management (OM), hier volg ik het keuzetraject  Human Resources Management (HRM). Ik ben de oudste thuis en heb twee zusjes en een broertje. Mijn hobby’s zijn koken, dansen, zingen en schrijven en ondersteuning bieden aan zij die het nodig hebben. Dat laatste wil ik later ook kunnen toepassen in een job als loopbaancoach. Naast het werk dat ik zou leveren in het HR-departement natuurlijk. 😉

Korte dagen, lange deadlines (of was het nu nachten 🤔) 

Ik denk dat we de tweede coronagolf eindelijk achter ons hebben. Zelf ben ik daar niet helemaal zeker van omdat ik het nieuws niet meer volg, kwestie van slecht nieuws te vermijden. Het lijkt allemaal een gewoonte. Misschien vergeet je nog wel af en toe je masker voor je buitengaat, maar je hebt er altijd wel eentje op zak in je jas of tasje. Toch gaat het leven gewoon door. De lessen blijven online doorgaan, de taken hopen zich op, voor het secundair onderwijs is de examenperiode al bijna gedaan. Ik kan het weten, want daarmee heb ik mijn zusje geholpen. Daarnaast liet ze me de ochtend van haar examen erg hard schrikken mits ze om 5 uur ‘s ochtends al bezig was met herhalen!

Jammer genoeg moet mijn examenperiode nog beginnen😅. De blokperiode komt eraan in de vorm van Kerstmis net zoals de deadlines van papers en grote opdrachten. Voor deze week heb ik dinsdag ook al een grote ‘test’. Dat wordt dus de woordjes goed instuderen en toepassen in zinnen *sighs. De grote afleidingen maken dit allesbehalve makkelijker: boeken, mijn zusjes en het onmiskenbare uitstelgedrag waar ik steeds mee kamp. 

Work-life balance, euhm ¿Qué es eso?

Naast mijn uitstelgedrag en perfectionisme ben ik ook iemand die moeilijk ‘nee’ kan zeggen. Koppel dat met het feit dat ik sociaal ben, zelfs tijdens de huidige omstandigheden en mijn job… Et voilà, I overworked myself. Onbewust of course, toch gebeurt het telkens opnieuw. Honestly, ik denk dat jij hetzelfde zou doen in mijn situatie. Toffe collega’s, een schat van een bazin, een job op korte afstand én flexibele uren? Welja, die overload komt wel goed. Ik heb nu twee weken blok om de rest af te maken. Dat en het feit dat er altijd leuke verrassingen zijn van onze bedrijfsleider.

Over verrassingen gesproken; ik heb onlangs een sint -en kerst pakket opgestuurd gekregen, net als al mijn medestudenten van Thomas More. Toch wel ZALIG als motivatie pick-up! Thank you Thomas More! 😊

Om mijn blog hier mooi af te ronden – hoewel ik denk dat jullie mijn zagen en klagen al beu zijn – wil ik jullie toch  nog iets positiefs opsturen. Enjoy the small moments, zoals Kerstmis en Nieuwjaar nu met je gezinnetje – of  met je andere familieleden. Kop op voor de blokperiode, daar sta je niet alleen voor. Always remember, het is wetenschappelijk bewezen dat lachen je langer laat leven (en rimpels geeft), maar dat is voor een volgende keer 😉.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: