Het leven zoals het is: een preview van mijn eindejaarsproject (8)

Anissa Gharmaoui – derdejaarsstudent Customer Relations Management – Office Management

Ook in Office Management (OM) Thomas More (TM) Mechelen, vinden toffe projecten plaats. Vandaag wil ik graag mijn ervaring van één van mijn projecten met jullie delen. Ik ben Anissa Gharmaoui (21) en studeer in mijn laatste jaar OM Customer Relations Management (CRM) .

Binnen het vak Practice Enterprise heb ik samengewerkt met Lauri en Indy, een geweldig team! Wij waren bezig met het waarmaken van een real life bedrijfsproject voor ’t Warenthuis. Ons projectteam was verantwoordelijk voor het uitvoeren van het project en het bezorgen van een kwalitatief resultaat van de wensen van onze klant Sporen vzw.

Sporen vzw als opdrachtgever

De eerste les vond plaats op 22 september, waar ik de kans kreeg om kennis te maken met mijn team, het toegewezen project en de organisatie voor wie ik de komende weken ging werken. Sporen vzw is een organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg, die actief is in Vlaams-Brabant. Dit jaar werkt Sporen vzw aan een nieuw project namelijk het creëren van een buurthuis genaamd ’t Warenthuis Sporen. Een buurthuis dat kan dienen als een schuilplek voor kinderen, jongeren en gezinnen. Daarnaast kan dit ook gebruikt worden als een plek voor dagactiviteiten in de vorm van o.a. workshops, speelplekken, (kinder-)boerderij en met beschikbaarheid van ateliers.

Afloop van mijn project

De vraag van onze opdrachtgever was: “Hoe kunnen wij het project ’t Warenthuis Sporen waarmaken?”, “Welke middelen heb je nodig voor de opstart van dit project?”, en “Wat zijn de financiële mogelijkheden?” Zoals elke startup van een project, heb je een business concept plan nodig.

Mijn team en ik hebben de afgelopen weken aan een rendabel business concept plan gewerkt. In het begin dacht ik van: “Oh jeetje! In welk project ben ik beland?” Ik die een minimale kennis had van hoe een hele business concept in elkaar zit. Laat staan de business termen verwerken en toepassen. Daarnaast vond dit allemaal ook volledig online plaats.

Het was zeker een nieuwe uitdaging voor mij en lag buiten mijn comfortzone. Toch is het mij gelukt om dit project tot een goed einde te brengen met mijn team. Door deze uitdaging heb ik mezelf beter kunnen leren kennen. Ik kreeg de kans om mijn professionele kennis in de praktijk uit te oefenen en hierdoor is dit voor mij een goede voorbereiding op mijn laatstejaarsstage dat zich in het tweede semester zal plaatsvinden.

Zou ik dit vak aanraden voor onze tweedejaars? Tuurlijk! Ben je een gedreven teamplayer? Wil je verder groeien in communicatie skills? Schrikken nieuwe uitdagingen je niet af? Dan is dit vak zeker iets voor jou!

Voilà, het eerste semester zit er bijna op. Ik wil jullie alvast veel succes wensen voor de komende examens en geniet van de feestdagen!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: