Het leven zoals het is: kotrecepten uit studentenboek uitproberen (6)

Jarne Van den Cruyce – derdejaarsstudent Customer Relationship Management – Office Management

Een lekkere maaltijd die eenvoudig klaar te maken is, dat klinkt toch ideaal? Kotstudenten hebben vaak weinig tijd en geen inspiratie om een ‘echte’ maaltijd te bereiden. In deze blog helpen wij studenten om lekkere en eenvoudige gerechten klaar te maken. Eerstejaarsstudenten van Office Management (OM) stelden het ‘Freasy kookboek’ samen. Dit receptenboek bevat tal van eenvoudige en voedzame gerechten. Wat schaft de pot vandaag? Een heerlijke quiche met tomaat, spekjes en fetakaas.

“Quiche eten komt nooit ongelegen. Voor quiche maak ik altijd een plekje vrij!”

Mijn DIY quiche

Een gezonde en voedzame maaltijd nodig? Quiche is een heel veelzijdig gerecht; er zijn tal van mogelijkheden om dit gerecht samen te stellen. Tomaten met spekjes of broccoli met hesp? Of wat dacht je van een spinaziequiche? Bepaal zelf de ingrediënten en maak jouw persoonlijke quiche.

Let’s get started!

We beginnen met de oven voor te verwarmen op 180°C. Daarna kloppen we de eieren op met de room en kruiden we af met peper en zout. Ten slotte bakken we de spekjes in een pan met boter en snijden we de kerstomaten en fetakaas in blokjes. 

Hallo mijn naam is Jarne en zit in mijn derde jaar office management. Op Thomas More Mechelen zetten ze erg veel in op diversiteit en inclusief zijn

We bedekken de bakvorm met het bakpapier. Vervolgens leggen we het bladerdeeg op het bakpapier. Vergeet niet met een vork enkele gaatjes in de bodem te prikken!  

Daarna strooi je de ingrediënten met de geklopte eieren in de bakvorm. Plooi de rand van het bladerdeeg om en zet de quiche voor 20 à 25 minuten in de oven. Vanaf de quiche een goudbruine kleur heeft, is onze quiche klaar. Smakelijk!

Expectation vs Reality

Het klaarmaken van deze quiche verliep vlot en eenvoudig. Het is me zeker en vast gelukt om een lekkere en voedzame maaltijd klaar te maken. Benieuwd naar meer easy made recepten? Het Freasy kookboek bevat verschillende eenvoudige gerechten, voor ieder wat wils.
Gebruik de hashtag #KokenMetOM bij het maken van één van onze recepten!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: