De #BlijfInJeKot-blog van een student (2)

Na twee docenten en een collega-student neemt deze keer studente Sacha Lacroix de estafette over in hoe zij de hele Corona “bijna-lockdown” beleeft. Lees en beleef mee…

Dinsdag 31/03/2020

Thuis merk ik niet zo veel van heel het corona gebeuren, het leven gaat door bij ons. Wel met enige verschillen natuurlijk, zoals het feit dat mijn lessen nu uitsluitend online doorgaan en dat mijn vriend nu ook van thuis uit werkt. Er is een plaats waar ik wel merk wat corona allemaal met zich meebrengt, de supermarkt. Vandaag was de dag dat ik terug moest gaan, geen zin in eerlijk gezegd. Maar even, chapeau voor alle supermarktmedewerkers, de rekken waren gevuld, de karren werden ontsmet, iedereen droeg er mondkapjes, en er stond iemand aan de ingang om de mensen binnen te laten. Bedankt hiervoor!

Wat ook superbelangrijk is, is contact houden met de vrienden. Vanavond heb ik een spelletje gespeeld met mijn vrienden online. Allemaal een pintje bij de hand en online pictionary spellen, het is eens iets anders.

Woensdag 1/04/2020

MOPJE 1 APRIL!!!” – dit hoor ik normaal gezien elk jaar van mijn broer en mijn mama die jaarlijks hun gloriemomentje beleven. Nu woon ik alleen, en heb ik mijn broer en mama dus niet gezien dit jaar op 1 april. Langs een kant, “oef” dit jaar wordt er niet met mij gespeeld! Nooit gedacht dat ik het ging zeggen, maar langs de andere kant mis ik het ook wel… 

Een gewoonte waarmee ik gestart ben tijdens de quarantaine is lopen. Ik ben helemaaaaaaal niet sportief, en moet er steeds toe worden gedwongen om ook maar een beetje te bewegen. Maar ik merk dat ik die sport nodig heb nu ik anders gewoon een hele dag stilzit. Normaal gezien pendel ik naar Mechelen, en dan haal ik zo mijn beweging uit mijn dag. Maar ja, dat gaat nu niet meer.

Vandaag waren mijn 2 katten, Maurice en Moustache ook extra aanhankelijk. Ik denk dat ze wel doorhebben dat er iets niet pluis is, “hoezo zitten onze baasjes nu constant thuis?”. Maurice, de witte kat, ligt constant bij mijn vriend, al dan niet op zijn toetsenbord. En Moustache ligt altijd in haar mandje op de tafel waar ik werk.

Donderdag 2/04/2020

Vandaag hebben we de vervangopdracht gekregen voor onze stage. Normaal gezien moest ik voor 6 weken stage gaan lopen, en zou ik nu op dit moment aan het werk zijn op mijn stage bedrijf. Maar door corona, kan dit niet doorgaan. We krijgen hiervoor een vervang opdracht.

Het beste aan de quarantaine? Vanaf nu levert de frituur aan huis! Aaah de Belg en zijn frieten, er kan niets tussen komen, zelf corona niet. 

Vrijdag 3/04/2020

Tijd voor een grote lente kuis! En amai, het was nodig. Nu we constant thuis zitten, maken we veel sneller rommel en ruimen we het minder snel op. Slechte gewoonte die we moeten veranderen dus, want ik ga me niet snel opnieuw een hele dag bezighouden met kuisen!

Om onszelf te belonen hielden mijn vriend en ik een mojito-avond, zo hebben we toch een beetje het gevoel dat we gezellig buiten een terrasje doen op vakantie. 

Zaterdag 4/04/2020

Deze ochtend gaan lopen, zalig. Zonnetje aan de hemel, toch nog een verfrissende bries en niemand omdat het ochtend is. Moet ik onthouden, zo ’s ochtends gaan lopen. 

Daarna ben ik terug naar de winkel gegaan, en zoals ik al zei ‘amai, chapeau voor de winkelmedewerkers’. Het is dan ook voor hen dat ik elke avond om 20u klap, zij verdienen dit ook!

’s Avonds videochat met de vriendinnen, mojito erbij en we waren vertrokken. Het doet echt goed om toch nog contact te kunnen houden met de vrienden.

Ja, als één ding duidelijk is voor mij, is het wel dat we moeten blijven elkaar zien. In deze tijden is mijn advies: “We moeten dicht bij elkaar blijven, ook al mogen we niet dicht bij elkaar komen!”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: