Mijn stageverwachtingen… (1)… bij Roche Diagnostics Belgium

Tekst door Maarten Van Audenhaege, student in het 3de jaar Customer Relations Management in de bacheloropleiding Office Management.

Afgelopen week had ik een afspraak bij mijn stagebedrijf om de werkomgeving te verkennen, mijn stagementor te ontmoeten en wat extra informatie te krijgen over mijn stage. Ik ga namelijk vanaf 10 februari 2020 voor 14 weken stage lopen bij Roche Diagnostics Belgium in het prachtige en moderne Greenhouse BXL in Diegem. Ik werd hartelijk ontvangen en kreeg meteen een korte rondleiding. Ik maakte kennis met mijn stagementor en kreeg meer uitleg over de opdrachten die ik tijdens mijn stage mag uitvoeren. 

Over mijn stagebedrijf

Roche Diagnostics Belgium is de Belgische vestiging van de Zwitserse farmacieconcern Hoffman-La Roche. Ook zijn er vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Brazilië, Canada, China, India, Italië, Pakistan en Zuid-Afrika. Roche Diagnostics Belgium focust op de werkgebieden zelfcontrole, medische analyses, histopathologie en research. 

Mijn verwachtingen

Meer leren over diabetes

Tijdens mijn stage ga ik deel zijn van de afdeling die zich voornamelijk bezighoudt met diabetes. Het bedrijf maakt namelijk diverse zelfcontroleoplossingen voor diabetespatiënten en mensen die een antistollingstherapie moeten volgen. Deze apparaten geven patiënten de mogelijkheid om hun behandeling te controleren en eenvoudig bij te sturen zodat ze een betere levenskwaliteit hebben. Ik ga tijdens mijn stage verschillende trainingen volgen zodat ik weet wat diabetes precies inhoudt en meer leren over de oplossingen die er zijn voor mensen met diabetes. Enkele van deze oplossingen zijn bijvoorbeeld bloedglucosemeters, insulinepompen en infusiesets. 

Evenementen bijwonen en mee organiseren

Op mijn tweede stagedag mag ik een evenement bijwonen, ook mag ik helpen met het organiseren van evenementen die tijdens mijn stage plaatsvinden. Op woensdag 13 november, tijdens Wereld Diabetes Dag, vond er een evenement plaat op de Grote Markt in Mechelen om meer aandacht te vragen voor deze ziekte. Meer info vind je op: https://www.gva.be/cnt/dmf20191113_04714743/iedereen-in-het-blauw-op-wereld-diabetes-dag

Ontwikkelen van promomateriaal en werken met social media en websites

Tijdens mijn stage zal ik ook helpen met het updaten van de website en het ontwikkelen van posts op sociale media, al dan niet voor campagnes. Hierover leerde ik al tijdens mijn opleiding, maar deze keer mag ik de kennis ook in de praktijk toepassen. Ook mag ik affiches, brochures en flyers ontwikkelen voor diverse doelgroepen in verschillende talen. 

Veel talen gebruiken

Tijdens mijn stage in het 3de jaar moet ongeveer de helft van de taken in een andere taal worden uitgevoerd. Ik krijg bij Roche Diagnostics Belgium de kans om niet de helft, maar zelfs 70% van de taken in een andere taal uit te voeren. Er wordt veel in het Engels gecommuniceerd in het bedrijf, zelfs op de werkvloer. Ook zal ik vaak mogen communiceren in het Frans, bijvoorbeeld via de telefoon of schriftelijk. 

Besluit

Mijn stage bij Roche Diagnostics Belgium biedt me enorm veel kansen om alle theorie die ik tijdens mijn opleiding leerde om te zetten in de praktijk. Ook zal mijn talenkennis een ‘boost’ krijgen omdat ik veel Engels en Frans kan gebruiken. De werkvloer is de beste omgeving om je skills te ontwikkelen! Ik zie het al enorm zitten 🙂

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: