Pitchen en debat … Onze #Millennialmeetup2019

Tekst door student Valentine Ferreira

Tell your story… in een lift… De elevator pitch!

Stel je voor dat je nu in een lift stapt in een van die Skyscrapers van New York. Je draait je om en je beseft dat Bill Gates naast je staat. Wat doe je ? Simpel, je gaat jezelf verkopen in minder dan een minuut of in ieder geval de tijd die je hebt met je liftrit. Je moet ervoor zorgen dat hij weet wie je bent als persoon, wat je graag doet en waar je naartoe wil. Dit gebeurt op een creatieve manier, zodanig dat hij je terug contacteert.

Jury lokaal… Klaar voor de pitch, maar nog wel leeg… want ja… omwille van onze zenuwen zijn we uiteraard niet gefotografeerd TIJDENS onze pitch 🙂

Dit hebben wij als studenten op de #Millennialmeetup2019 mogen doen. Natuurlijk stonden we niet echt in een lift maar voor een zestal juryleden. We moesten ons eigen verhaal pitchen, zodat dat de juryleden na 2 minuten een oordeel over ons konden vellen, over onze persoonlijke website, ons enthousiasme, authenticiteit…. Nadien kregen we een aantal vragen rond die eigen website. Ja, we maakten een website over onszelf, waar we een hele jaar aan gewerkt hebben. Een online visitekaartje met een persoonlijke touch. Heel leerrijk en spannend dus !

Kunnen enkel quota discriminatie verhinderen ? En zijn sommige functies écht beter geschikt voor één bepaald geslacht ?

Na de talentvolle pitchen organiseerden we nog een heus debat met de juryleden, stuk voor stuk parels die met hun voeten in de modder staan in het bedrijfsleven. Wij als studenten hebben op voorhand zelf vier stellingen mogen kiezen. We werden met de jury in vier groepen verdeeld. Over elke stelling konden we 12 minuten debatteren. Kort en krachtig zijn was dus de boodschap. Alleszins heel interessant om het contrast te zien tussen wat wij als studenten denken en wat mensen vanop de werkvloer ervaren.

Uiteraard konden we zo’n mooie dag enkel afsluiten met een welverdiend hapje en drankje én de kans om te netwerken! Wat een zalige en leerrijke dag!

Will you be a part of #Millennialmeetup2020, 2021 of 2022? Schrijf je dan als de bliksem in voor onze opleiding “Office Management”. Het is nog niet te laat 😉

Meer weten of inschrijven?

Op 4 september 2019 gaat onze Open Campus avond door, waar docenten en studenten iedereen met vragen enthousiast verder helpen. Place to be? Campus De Vest – Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen.

Inschrijven kun je tegenwoordig trouwens ook gewoon online – dus kies je kanaal en dan zien je binnenkort? 🙂

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: