De Flik op bezoek bij Thomas More

Een reputatie wordt elke dag opnieuw gemaakt of gekraakt door elke medewerker van een organisatie. Steven De Smet, alias “De Flik” gaf zijn uiteenzetting “Smart Politie in een netwerksamenleving” met zoveel passie, dat hij ons zeker warm maakte voor de mooie reputatie van de politie. Een les Reputatie- en Conversatiemanagement op ThomasMore – Office Management – door de ogen van studente Julie Verduystert – gepubliceerd door studente Valentine Ferreira Da Foseca.

De flik… op dreef

Op vrijdag 19 oktober 2018 kreeg Thomas More de eer om Steven De Smet te mogen ontvangen voor een lezing aan de studenten Office Management.  Steven is Hoofdcommissaris bij Stad Gent en daarnaast is hij ook schrijver van zijn boek “De nieuwe politie”. Steven noemt zichzelf consequent “De Flik” – wat trouwens zijn naam ook is op Twitter.

It’s all about the mind

Hij maakt duidelijk aan de hand van gebeurtenissen doorheen de jaren dat de opkomst van sociale media een enorme impact heeft op het politie gebeuren. Er is 24 op 24 informatie ter beschikking iets wat de voorbije jaren normaal is geworden. Maar de oudere generaties hun verstand is niet gemaakt om alles te volgen, omdat ze het gewoon zijn om alles op te slaan. Deze mindset moet veranderen, structuren en organisaties ook. Digitaal is het nieuwe normaal en privacy bestaat niet meer. Vergelijk het met de elektriciteit dat we vandaag ter beschikking hebben, we stellen ons er geen vragen bij, dat moet ook met digitalisering gebeuren. We zullen moeten springen en alle discussies achterwege laten want sociale media en digitalisering zijn aan de macht en we kunnen er niet omheen.

De lezing van Steven De Smet schept een heel duidelijk beeld van hoe groot de rol is van digitalisering en sociale media op ons leven en ook op de werking van structuren en organisaties zoals de politie. Hij geeft zijn lezing ook op een manier dat het sowieso aanslaat, hij is zeer to the point en legt uit aan de hand van duidelijke voorbeelden, niet alleen met theorie.

winnaarsWij zijn alleszins fan van #DeFlikTM (de hashtag waarmee twee studenten ook nog eens zijn boek konden winnen, jihaaaa – Proficiat trouwens Ellen Sanders & Chen Chung Yeung)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: