Telenet inspireert: 3OM aan de lippen van Ann Caluwaerts

Bij Office Management Mechelen (#WeAreOMMechelen) is les niet altijd… zomaar les. Tijd om wat inspiratie van buiten binnen te brengen. We presenteren je: Ann Caluwaerts, directeur Communicatie bij Telenet.

Het verhaal door de ogen van student Alexandra De Keninck

Als topvrouw bij Telenet, moeder van drie en een echtgenote is Ann Caluwaert zeker iemand om naar op te kijken. Ze kwam op 26 oktober een presentatie geven op Thomas More campus de Ham en wat zaten we daar allemaal aandachtig naar te luisteren…

WhatsApp Image 2018-10-26 at 15.33.33Telenet is gekend bij Jan en alleman, dus het voorstellen van de firma is eigenlijk niet nodig. Mevrouw Caluwaert begon de presentatie echter toch met een vraag naar onze perceptie van het bedrijf. Dit – leren we in vervolging van de presentatie – blijkt heel belangrijk te zijn in termen van reputatiemanagement. Het is van uiterst belang om te weten wie je stakeholders zijn en waar ze zich bevinden – hierbij spreekt Telenet van 360° stakeholders, omdat deze van alle kanten komen. Er zijn heel wat factoren die bijdragen aan de reputatie van een bedrijf – hierbij denken we aan de werkplaats, leiderschap, de producten, de service, innovatie en nog veel andere. De perceptie van deze reputatie is een verantwoordelijkheid van de hele organisatie achter het bedrijf. Succesverhalen betrekken steeds alle departementen van de organisatie om iets te bereiken. Naar de buitenwereld toe dienen al deze departementen zich te verenigen onder “one voice”.

Nog een aantal tips die mevrouw Caluwaert meegaf waren de volgende:

  • denk lange termijn,
  • communicatie is uiterst belangrijk – en dat via alle kanalen,
  • durf zaken in vraag te stellen
  • geloof in de kracht van eigen mensen.

Het was een zeer leerrijke ervaring om een vrouw als Ann de tijd te zien nemen voor studenten zoals ons. Van een topvrouw bij een groot bedrijf zoals Telenet kunnen wij veel leren en het gaat zonder zeggen dat een figuur als zij fungeert als een groot voorbeeld voor vrouwen.

WhatsApp Image 2018-10-26 at 15.33.34Enne… Als toemaatje kwam ook Kanaal Z filmen. Of hoe een dag soms een speciale wending neemt 🙂

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: