Snapchat take-over!

Tekst door , derdejaarsstudent Office Management.

Snapchat-10283883Toen ze me vroegen of ik het Snapchat account van Thomas More voor één dag wou overnemen, kon ik niet anders dan JAAAA zeggen. Snapchat is namelijk één van mijn favoriete social media kanalen – en geloof me ik ben op véél social media kanalen actief.

Snapchat is dead?

Met de komst van Instagram stories en Facebook stories stellen heel wat mensen de vraag of Snapchat stilaan dood verklaard is. Wel ik zeg volmondig: NEE, Snapchat is niet dood! En dat zal de eerstkomende jaren ook niet het geval zijn. Toegegeven, met Instagram stories kan je een veel groter bereik halen, maar Snapchat blijft toch zijn leuke, positieve kanten hebben. Het wordt ook meer en meer gebruikt in het bedrijfsleven. Deze trend was eerst heel populair in de media industrie – denk maar aan Warnerbrosbe, een.be, studiobrussel,… Vorig jaar was er zelfs een hele serie op snapchat genaamd Snapshots, waar Lieven Trio en Britt Valkenborghs iedere week het nieuwste filmnieuws bespraken. Ondertussen gebruiken ook al heel wat andere bedrijven Snapchat. Denk maar aan bedrijven als Coca Cola, Proximus, Telenet, enzovoort. Zelfs hogescholen gebruiken het tegenwoordig al. 🙂

Snapchat als marketingstrategie

Evian is één van de eerste bedrijven die Snapchat gaat gebruiken om reclame mee te maken. Zo hebben de nieuwste waterflesjes en affiches een eigen snapcode op hun label staan. Wanneer je deze scant krijg je voor één uur lang een gepersonaliseerde Evian filter. Heb jij dit al eens geprobeerd?
Of denk maar aan het aantal gesponsorde filters die er de afgelopen jaren al gepasseerd zijn. Nu zijn er tegenwoordig ook al advertenties tussen de gewone stories van je vrienden.

The dark side of Snapchat

Ik moet het hier gewoon even vermelden, want men zegt het naar mijn mening veel te weinig. Snapchat -alsook andere social media kanalen – hebben ook een dark side. Cyberpesten om het zo te zeggen is nog steeds een wereldwijd probleem. Op Snapchat gaat dit veel gemakkelijker dan op andere kanalen. Denk maar aan accounts à la gentstudent. Wanneer je dan een account overneemt met meer dan 1,3k volgers die je totaal niet kent, moet je hier best wel op voorbereid zijn. Het was een vreemde ervaring, zien dat mensen screenshots van je stories maken, beledigende dingen sturen of zelf naaktsnaps. Bij zo’n situaties kan ik enkel aanraden om hier niet licht over te gaan, want zo’n dingen zijn natuurlijk  niet oké! Als social media evangelist kan ik jullie enkel volgende tips geven: blokkeer de persoon onmiddellijk, rapporteer het aan Snapchat en aan de school en verwijder de persoon.

Stel je privacy instellingen goed in. Jij hebt de volledige controle over je social media kanalen. Met Snapchat kan jij bepalen wie je snaps kan zien en wie niet, of maak een groep aan voor enkel je beste vrienden. Veel mensen weten vaak niet welke privacy instellingen er allemaal zijn op de verschillende kanalen en waar je ze kan vinden. Contacteer me gerust indien je hier meer info over wenst!

Een snapper in hart en nieren

Snapchat-371358601Die 3 à 4 negatieve reacties zijn niets vergeleken met de vele andere positieve reacties die ik gekregen heb. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om het Snapchat account van Thomas More over te nemen. Ik heb heel wat leuke mensen met dezelfde interesses leren kennen en dat maakt het ook zo leuk om actief te zijn op social media. Je leert er altijd supercoole mensen kennen. Ben je zelf nog aan het twijfelen om het Thomas More account over te nemen? Niet twijfelen,  gewoon doen! En laat je voor één dag eens volledig gaan!

Wil je mij ook volgen? Voeg me dan zeker toe op Snapchat: bm_1996 ; Instagram: Bjarne_meskens ; twitter: @bjarnemeskens ;LinkedIn: bjarne meskens; …
Tot online!
Bjarne

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: