Jobfactory: missie geslaagd – 105 keer dankjewel!

(Tekst door @nancydevogelaere – Docent)

Toegegeven: de uitdaging was niet simpel in het vak “The Networking Challenge”:

  • bestudeer de jobs van de toekomst
  • knutsel op basis van die inzichten een evenement in elkaar waar minstens 100 deelnemers naartoe komen, via je eigen netwerk.

10/5/2017 – Buckle up for the future

Woensdag 10 mei 2017 is het eindelijk zover! Het langverwachte, veel besproken en naar uitgekeken evenement #JobFactory17 neemt een vliegende start doorheen een reis door de toekomst (met Valerie Taerwe)

Randstad jobcoach Petra Ivens stelt één vraag centraal: “Wat wil jij in je leven?”. Pas als jij dat zelf weet, kun je je eigen weg kiezen en waarmaken. Helemaal waar! De yoga die volgt zwiert ons allemaal in een lenigheid die we al even niet meer bij onszelf ervaren hebben.

Schermafdruk 2017-05-11 21.59.07

Een networking challenge zonder netwerk moment, kan natuurlijk niet. Naast de toekomst, zijn het stiekem ook wel ook de hotdogs, lekkere ijsthee en ijsjes die ons lokken naar workshop twee.

Daarna is het tijd voor de hoofdacts: de enige echte keynotes… Jan De Coster doet ons kennis maken met de wereld van robots, menselijke karakters en hoe die twee met elkaar zijn gemixt. Een wereld gaat open.

Daarna daagt Jef Staes het jeugdige publiek aan om diep in eigen boezem te kijken, naar hoe organisaties vaak met mensen omgaan.

We zetten hekken rond mensen en dan zijn we verbaasd dat ze beginnen te mekkeren… — Jef Staes

Staes hekelt de manier waarop organisaties mensen eng doen werken en maakt ineens de brug naar het huidige onderwijssysteem met zijn teveel hokjes. Zijn humor inspireert de zaal, de tongen komen los en de blik ligt op de jobs van de toekomst.

105 keer dankjewel …

Wij kijken terug op een geslaagde editie van #JobFactory 2017 – een editie die uiteraard niks is zonder zijn publiek, aanwezigen en lezers van deze blog.

Daarom 105 keer een welgemeende DANKJEWEL aan iedereen die gekomen is en zich mee liet inspireren door onze vier topsprekers.

Ook onwaarschijnlijke merci aan alle studenten van het eerste jaar Office Management van Thomas More Mechelen. Jullie hebben keihard je best gedaan dit mee te dragen en op gang te shotten. Missie geslaagd

Een dikke zoen van de juf en een bank vooruit ook voor de vele sponsors die ons van hapjes, drankjes, sprekers, goodiebags…  hebben voorzien.

En last but not least, een megadikke, onwaarschijnlijk grote DANKJEWEL aan Filip Burgelman en Christina Herman die de studenten mee op weg geholpen hebben met hun coachende onderwijsstijl. Jullie hebben dit evenement doen slagen – door zo hard te geloven in het potentieel van de studenten. Dat alleen geeft hen vleugels – dat is ook opnieuw gebleken.

Op naar de editie van 2018…?

Schermafdruk 2017-05-11 21.16.52Jef Staes blijkt alvast onder de indruk van hoe bij Office Management nu al les wordt gegeven.

Hij verklaart Christina Hermans en haar ploeg klaar voor de 3D-smart-revolutie. Zoveel inzet en enthousiasme, dat vraagt naar een  warm – al is het virtueel- applaus en een stiekeme blik op volgend jaar.

To be continued…

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 gedachten over “Jobfactory: missie geslaagd – 105 keer dankjewel!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: