La douce France.. genieten in de Elzas (deel 2 van onze reis)

(tekst geschreven door @suzanneopsomer, docente Frans)

Woensdagochtend 29 maart. We ontbijten op het gemakje in ons hotel en vertrekken dan voor een fikse ochtendwandeling in hartje Straatsburg, overgoten met zon en de deskundige uitleg van docente Martine. Daarna bezoeken we de kathedraal en doen we een quiz… rarara, wie wint de prijs?

Deze slideshow vereist JavaScript.

In de namiddag trekken we de Elzas in. We bezoeken het bedrijf Triumph in Obernai en leren alles over hun Europees distributiecentrum. Daarna is het tijd voor een wijndegustatie en een bezoek aan de wijnkelders van Klipfel. Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Muscat, crémants, cuvées en grands crus, olé olé, we worden nog sommelier!

En dan is de laatste dag van onze reis al aangebroken.. In de voormiddag is iedereen vrij om te doen waar hij zin in heeft: wie wil kan nog wat gaan shoppen, een koffietje drinken in het zonnetje,… Met een groepje studenten huren we fietsen en maken we een tocht door het centrum van Straatsburg, langs de Europese instellingen, de haven en picknicken we langs het water. Heerlijk!

Daarna is het tijd voor de busrit naar huis. We vieren Deborah’s verjaardag, bedanken onze buschauffeur Julien van harte én de studenten, want toegegeven… dankzij hun enthousiasme – en dat van mijn collegaatje Martine – werd het weer een topeditie.

A la prochaine!
Suzanne

PS. Wil je deel 1 van dit reisverslag lezen? Klik dan hier.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: