Onder de zuiderse zon naar Trier en Straatsburg (Deel 1)

(Tekst door Suzanne Opsomer & Martine Michiels – Docenten)

Et c’est parti

Schermafdruk 2017-03-28 11.41.55Het blijft toch wel een beetje spannend, elk jaar… onze reis naar Trier en Straatsburg. Niet alleen voor de studenten  die meereizen- maar ook voor ons als docent blijft het opstaan met kriebels in de buik. We reizen dit jaar af met 23 jongeren die in hun tweede jaar Office Management zitten – samen met enkele studenten die het verkorte traject volgen.

Het avontuur start op maandag, 6u45. Ondanks het vroege uur en de kleine oogjes, verschijnen veel studenten boordevol enthousiasme aan de start van onze studiereis voor het vak “Stage de langue“. We stappen op de bus, die tot onze verbazing voorzien is van ronde tafels, drank én… paaseitjes. Chocolade! Jummie!

Belval – aka de “Sillicon Valley” van Luxemburg

We doen onze eerste stop in Belval, waarvan wordt gezegd dat het de Sillicon Valley van Luxemburg is. Bedrijven, universiteiten en start-ups leren er elkaar kennen en werken samen. We krijgen er een mega rondleiding

Wisten jullie dat er bedrijven bestaan die ontginningswerken doen… in de ruimte?!?

Innovatie hangt hier in de lucht. Alles is hypermodern. We kijken onze ogen uit en genieten van de vele prikkels.

Van toekomst naar verleden: Trier

2017-03-28 11.07.08Daarna is het tijd voor een stop in Trier. We springen dus van de toekomst naar het verre verleden, via de Kaiserthermen, de architectuur en de Porta Nigra. Onze eerste dag is overgoten met zon en zuiderse temperaturen. Work hard, play hard… Tijd voor een aperitief op het terras!

 

De realiteit van Europa en Speed Dating

Na een alweer (heel) korte nacht, vertrekken we voor dag en dauw naar Straatsburg.  We mogen het Europees Parlement bezoeken. Bovendien hebben we er afgesproken met Franse tweedejaarsstudenten van de richting LEA (Langues étrangères appliquées) die hier Nederlands studeren.Hoog tijd dus voor speeddating, zodat we mekaar beter leren kennen. De studenten LEA stellen in groepjes een Franse regio voor, uiteraard in het Nederlands.  De Office Managers leggen typisch Vlaamse gebruiken uit, zoals nieuwjaarsbrief of Sinterklaas. Daarna babbelen ze nog wat verder in de twee talen.

Speeddaten doen we eerst binnen…

Maar de lente roept… Dus vervolgen we lekker in het zonnetje 🙂

Vanavond mogen we zelfs “Tarte Flambée” proeven, een typisch gerecht uit de Elzas. Salut!

#ToBeContinued in Deel 2 😉

Een gedachte over “Onder de zuiderse zon naar Trier en Straatsburg (Deel 1)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: