Keuzestress en lolly’s…

(Door Nancy De Vogelaere – @NancyDVogelaere – met inspiratie van Suzanne Opsomer – @Suzanneopsomer // Docenten en webredactie)

Je maakte of maakt het ongetwijfeld allemaal mee… Je groeit op en plots is de leeftijd van 18 jaar, de officiële stap naar “volwassenheid”, heel dichtbij. Voor je het weet, plan je je 100-dagen fuif en is het einde van het secundair écht in zicht. Familiefeestjes worden voortaan geopend met de zin “En… weet ge al wat ge gaat doen volgend jaar? Want het wordt stilaan tijd!”.  Aaaaargh…  NEEEEN!

Ja lap… Daar is ze dan… KEUZESTRESS

Hé, het is normaal… om het nog niet allemaal zo goed te weten

Voor sommige jongeren is kiezen wat je wil doen na je secundair onderwijs een evidentie. Die weten bij wijze van spreken al van in de kleuterklas wat ze graag willen doen en waar hun passies en talenten liggen. Maar voor vele vele vele anderen – om maar niet te zeggen, de overgrote meerderheid van de jongeren – is dat een iets minder evidente keuze.

Als jij dus nog niet weet wat je wil doen… weet dan één ding… je bent perfect normaal (voor zover dat een geruststelling is 🙂 ).

Het is er de afgelopen jaren bovendien ook niet bepaald gemakkelijker op geworden. Het aanbod is enorm breed, omdat natuurlijk ook de vraag vanuit de samenleving constant verandert. Maar hoe meer keuze, hoe moeilijker om de juiste keuze te maken, niet? En wat is dat dan, die juiste keuze?

Gelukkig zorgt de overheid ervoor dat alle hogescholen en universiteiten en de beroepssectoren samengebracht worden. Per provincie. Op één grote plaats, een beurshal. Zodat elke 18jarige, met een beperkte inspanning, naar die beurs kan komen – met de school en/of met de ouders.

Deze jaarlijkse beurs krijgt de naam “Studie- en Informatie-Dagen” mee (SID-in)  en trekt in karavaan doorheen Vlaanderen. Je kan er terecht op data tussen 12 januari en 25 februari.

WEETJE: wij staan 14/01/2017 van 10u tot 16u paraat voor alle jongeren en hun ouders / familie / vrienden  op deze SID-in beurs in de Brabanthal te Leuven (Brabantlaan 1). Zien we jou daar ook?

Nieuw bij Office Management: (nog) meer stage

Bij Office Management blijven we uiteraard altijd sleutelen aan onze opleiding. Zo krijgen de komende studenten in hun tweede jaar voortaan namelijk niet één stage van 6 weken, maar twee! Samen met je stage in het derde jaar én alle opdrachten die we voor en samen met bedrijven uitwerken, geeft dat een stevige dosis praktijkervaring. Ervaring die jou meteen op de kaart zet op weg naar de arbeidsmarkt én… je persoonlijke ontwikkeling.

En wees gerust, we coachen je stap voor stap. Bovendien beseffen de bedrijven maar al te goed dat je student bent. Leren en fouten (mogen) maken is dan ook een cruciaal  onderdeel van de stage.

Dus… Ben je geïnteresseerd in People Management of Intercultural Relations Management? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wat dat precies inhoudt, dat ontdek je op de linken die erbij horen of uiteraard op onze stand op de SID-in beurs.

2017-01-13-16-36-00

Jij bent welkom op de SID-in beurs!

Want… jaja… Je leest het goed! De geest is uit de fles, de kop eraf… want wij gaven zonet het startschot van de SID-in editie van 2017! Honderden studenten passeerden reeds langs onze Thomas More stand en deden een babbeltje met de docenten van verschillende opleidingen. En ze ontdekten onze lolly’s…

Ja, bezoekers mogen letterlijk proeven van Thomas More 😉

Dus jij bent morgen ook welkom! Morgen zijn we immers van 10u tot 16u paraat voor alle jongeren en hun ouders / familie / vrienden in de Brabanthal te Leuven (Brabantlaan 1). Zien we jou daar ook?

Uiteraard is een ontmoeting in een andere provincie ook mogelijk. Wil je daarbij graag weten waar en wanneer die andere edities doorgaan? Klik dan op de bliksem door naar de site van het ministerie van onderwijs.

We helpen je graag verder. Door je heel veel vragen te stellen. Door samen op weg te gaan naar jouw antwoorden en naar jouw favoriete studierichting of beroepskeuze. En weet.. dat je best kiest voor iets wat je graag doet. Het is een cliché maar een waarheid als een koe: doe wat je graag doet en een job voelt niet aan als werken.

En als je langskomt, doen wij er ineens een lolly bovenop. Of twee. Beloofd! Want iedereen verdient het om te mogen proeven… van Thomas More 🙂

We wensen je alvast heel veel succes met je studiekeuze!

 

Een gedachte over “Keuzestress en lolly’s…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: