Who you gonna call…?

(Tekst door Bjarne Meskens – @bjarnemeskens – student)

Dinobusters in the house!

Heb jij nog nooit van Dinobusters gehoord? Dan wordt het snel tijd dat je deze trendy beweging leert kennen. Wat ooit begon als een zot idee (“we gaan even snel de overheid veranderen”), kreeg al snel bijval bij héél wat mensen uit de overheid.

De droom werd te groot om het alleen binnen de overheid te doen. Daarom heeft docent Nancy De Vogelaere samen met Elke Wambacq een bedrijf rond Dinobusters opgericht. Beide enthousiastelingen dromen van innovatieve organisaties waar mensen met goesting komen werken. Organisaties die erin slagen om een meerwaarde te betekenen voor hun klanten en de samenleving.

Les in reputatie- en conversatiemanagement, jawel

Sinds september 2016 geeft Nancy samen met goede vriendin en mede-ex-ambtenaar-partner-in-crime Sara-Jane Deputter les aan onze derdejaarsstudenten Office Management. Beide dames dompelen ons onder in “Reputatie en conversatiemanagement’, of kortweg #Repcon.

Schermafdruk 2016-12-23 18.21.06.png

En dat je niet alleen online de beeldvorming kunt beïnvloeden, ontdekken we al in de eerste les. We staan recht en doen handen open of toe. Op foto lijkt het alsof we ineens een staande ovatie geven. Zo simpel is beeldvorming dus te beïnvloeden.

Hoe houden ze nu de dino’s weg bij onze studenten?

In een wereld waar steeds meer en meer online gebeurt, is het belangrijk om een zo goed mogelijke reputatie te hebben. Één van de eerste dingen die we van Nancy en Sara-Jane leerden was dat je je imago wel stilaan kan opbouwen, maar dat elke post op sociale media impact hierop heeft. Eén slechte/onvoorzichtige/harde post heeft direct impact op je reputatie.

Tijdens de eerste les mogen we trouwens al onmiddellijk mee de inhoud bepalen van de voorbeelden die ze ons voorschotelen. Schermafdruk 2016-12-23 18.20.51.png

Met behulp van het zeer interessante boek “When digital becomes human” van Steven Van Belleghem, een lezing over Telenet en een over-enthousiaste lezing door Steven De Smet a.k.a de flik weten we ondertussen hoe we een ideale, professionele imago kunnen opbouwen en onze reputatie -online en offline – in de gaten kunnen houden.

We pitchen elke week een hoofdstuk van het boek voor onze mede-studenten en doen een heus world-café. Ja, het boek van Steven Van Belleghem is veelvuldig de revue gepasseerd. En hij voorspelde het al, aan enthousiasme zou het niet ontbreken!

Bedankt Nancy en Sara-Jane om ons op zo’n ludieke wijze les te geven. Alweer een aanwinst voor Thomas More!

So who you’re gonna call…? Dinobusters! 🙂

P.s. Neem zeker eens een kijkje op Nancy’s website: https://dinobusters.org/ en Sara Jane’s blog http://sjdeputter.dddsj.be/ 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: