Talents meet more

(Geschreven door Maaike Van Israël – student – @MaaikeVl_ )

Op 14 december vond de jaarlijkse jobbeurs van onze business school plaats. Maar liefst 191 studenten hadden individuele afspraken met 33 bedrijven. Wie heeft dat georganiseerd? Awel… 5 derdejaarsstudenten van Office Management. En ik was één van hen!

Wanneer mensen mij vragen: “zou je opnieuw voor Thomas More kiezen?”, dan zeg ik meteen ja. Als studente heb ik behoefte aan praktijkervaring en die kon ik zeker en vast opdoen tijdens mijn traject People Management, Human Resources.

In mijn laatste jaar kregen we als bachelorproef (eindproject) 4 projecten toegewezen. Een ervan was de organisatie van de jobbeurs Talents Meet More.

Deze slideshow vereist JavaScript.

D-Day Talents Meet More

In de meeste hogescholen wordt zo’n jobbeurs echt als een beurs ingevuld: bedrijven zetten een stand op, studenten bezoeken de beurs en kunnen een praatje slaan met de bedrijven als ze willen.

Wij wilden het anders doen! Bedrijven sturen ons een aantal vacatures door. Studenten kiezen een aantal vacatures die hen het meest boeien en wij zorgen voor een individuele afspraak voor elke student. Bedrijven nemen een sollicitatiegesprek af en geven na het gesprek feedback aan de student zodat hij/zij iets bijleert. Onze Talents Meet More biedt dus dat tikkeltje… More …

Feedback

Het is heel hard werken, zo’n jobbeurs. Bedrijven contacteren, reclame maken, alles piekfijn plannen, zorgen voor locatie, catering, goed afstemmen met je teamleden …
Als je dan positieve feedback krijgt van zowel docenten, studenten als bedrijven, dan doet dat enorm veel deugd. Deze ervaring zal mij zeker en vast bijblijven.

“Bedankt voor de zeer verzorgde ontvangst op het event, wij hebben alvast een aantal zeer interessante toekomstige collega’s ontmoet ;-)” (medewerker van Beobank)

We maakten dit filmpje van ons avontuur…

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: