Tips voor een tranenloze blok

(Tekst door Jane Michiels & Laura Storms – Studenten – @JaneMichiels & @Lauraa_Storms)

Students, brace yourselves… Het monster van de examens komt er weer aan.  Hier geven we je  wat tips om die stressy periode te overleven.

#1: beloon jezelf

Beloning is de beste motivatie die er bestaat. Heb je een moeilijk hoofdstuk af of ben je toch door je dikste cursus geraakt, dan verdien je echt wel een beloning. Leg je favoriete koekje na je hoofdstuk en je zal ervan versteld staan hoe snel je erdoor vliegt!

#2: ga naar buiten

Soms is nodeloos staren naar je computerscherm niet de beste manier om je concentratie terug te vinden. Even naar buiten gaan en wat frisse lucht opsnuiven zal wonderen doen.

#3: eet chocolade

chocolate-183543_1920.jpg

Chocolade bevat bepaalde stoffen die je gelukkiger maken en een goed gevoel geven. Daarnaast is het ook nog superlekker! Als dat niet handig is!

#4: slaap genoeg

Natuurlijk, hier is ie weer! Het meest gegeven advies van alle mensen rondom een blokkende student, maar echt wel een moeilijke. Ons advies, probeer er toch zoveel mogelijk werk van te maken. Genoeg slaap houdt je fris in je hoofd!

#5: koude lepeltjes tegen de wallen

We kunnen het niet ontkennen, op het einde van de examens hebben we ze allemaal. Maar geen paniek, er is een oplossing! Steek een lepeltje zo’n 10 minuutjes in de diepvriezer en houd het nadien op je wallen. Je zal ze zo zien verdwijnen!

#6: maak jouw bureau leervriendelijk

notebook-336634_1920Nog even Facebook checken, een verhaal plaatsen op Snapchat, wat scrollen op Instagram… Allemaal heel leuk maar vooral een grote afleiding. Leg je gsm, laptop en tablet in een andere kamer zo lang je aan het studeren bent. Wanneer je dat dat ene lastige hoofdstuk af hebt, kan je even checken wat je allemaal gemist hebt.

#7: maak een planning

Maak op voorhand een planning van wat je wanneer gaat leren. Je hoeft dit niet per uur te doen want let’s face it, daar houdt geen kat zich aan. Je kan jezelf wel voornemen om 2 bepaalde vakken op een dag te doen. Zo voorkom je dat je een (iets minder leuk) vak blijft uitstellen.

Wij wensen jullie allemaal veel succes met de examens!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: