Service Design in de praktijk

(Tekst door Leen Haesaert – @Leenhaesaert – docent)

Een office manager speelt een sleutelrol in een bedrijf als het gaat om het verbeteren van bestaande diensten.

Aan het woord is Annelies Thoelen. Zij inspireert ons in oktober met haar lezing over haar passie voor Service Design

Onze studenten zijn al een paar weken vertrouwd met Service Design, een methode waarbij je klantenervaringen centraal stelt om diensten te verbeteren. De timing is dan ook perfect. Wat ik in de lessen had aangebracht werd nu door Annelies gekaderd en bevestigd. Dat werkt motiverend!

Annelies schetst hoe Service Design langzaam aan belang wint in het Vlaamse ondernemerslandschap. En maar goed ook. Want 2/3 van onze economie bestaat uit dienstverleningen. Zeker KMO’s grijpen groeikansen als ze hun dienstverleningen onder de loep nemen met de stapsgewijze analyse van Service Design.

Office managers zijn geknipt voor Service Design.  Ze verbinden twee werelden: het management en de werkvloer. Een office manager kent het standpunt van de baas én van de werknemer en weet uitstekend wat er in alle bedrijfsafdelingen leeft.

fotos-lezing-annelies-thoelen

Meer nog. Office managers kunnen de service designers perfect ondersteunen. Door hun grote netwerk, zoeken zij best uit wie rond de tafel zit, sturen uitnodigingen en organiseren workshops.

 

Een tevredenheidsenquête opstellen of interviews afnemen is bekend terrein. Resultaten verwerken en bevindingen rapporteren aan het management én de vertaalslag maken naar de werknemers: piece of cake!

Een echte opsteker: Annelies vindt het uniek dat in de opleiding Office Management bij Thomas More in Mechelen het vak Service Design bestaat! Onze studenten hebben hier een extra troef mee in handen. Want steeds meer bedrijven passen de methode toe om hun dienstverleningen te optimaliseren. Het welslagen van een Service Design project zal dus mee in jullie handen liggen. Knap, toch?!

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: