Lore Tielens

lore“Ga voor de buitenlandse stage! Je krijgt de kans, grijp ze! ”

“De grootste troef van Office Management is zonder twijfel… het ruim aanbod in talen…!”

Facts

  • Afgestudeerd in 2014, Intercultural relations management
  • Afgestudeerd in 2016, master Meertalige Communicatie Engels-Nederlands
  • Nu, Recruitment Coordinator in het Europese hoofdkantoor van LinkedIn, te Dublin

Huidige job

Ik werk in het Europese hoofdkantoor van LinkedIn in Dublin. Daar ben ik de Recruitment Coordinator voor heel EMEA. 50% van de collega’s in Dublin is uit het buitenland afkomstig en dit voel je ook echt. Er is een hechte band tussen de collega’s omdat we allemaal “nieuw” zijn en iedereen wil ervoor zorgen dat je je hier thuis voelt.

Processed with VSCO with e8 preset
Lore Tielens bij haar werkgever LinkedIn, samen met haar vriend en ook ex-student Office Management, Jelle Van den Eede

De voertaal is Engels en mijn belangrijkste taak bestaat uit interviews organiseren voor kandidaten en het interview panel. Dit houdt in dat ik in contact ben met de kandidaten via mail en telefoon maar ook dat ik de kandidaten begroet wanneer ze aankomen. Een korte babbel om hen gerust te stellen kan vlak voor het interview een groot verschil maken.

Ik werk ook aan een aantal projecten en kan hier mijn creativiteit de vrije loop laten gaan. De job is erg afwisselend en dit maakt het ook net zo boeiend.

Hetgeen mij vooral boeit in deze job is de gelegenheid om in het buitenland voor zo’n groot bedrijf te werken. De kansen binnen het bedrijf zijn ongelimiteerd en ik pas de skills die ik geleerd heb tijdens de opleiding dagelijks toe, denk maar aan de taaltraining in het taallab en de ICT-training (Word, Excel & Powerpoint). Toen we nog les volgden, schatten we de kans eerder klein in dat we dit alles nog zouden gebruiken, maar niets was minder waar.

Opleiding

De meerwaarde van de opleiding office management is ongetwijfeld de uitgebreide talenkennis en de kans om in het buitenland stage te lopen.

Na mijn studies heb ik ervoor gekozen om verder te studeren aan de KU Leuven Campus Brussel. Ik heb deze keuze bewust gemaakt omdat ik de arbeidsmarkt wou ingaan met een masterdiploma. Ik ging ervan uit dat een masterdiploma relatief veel betekent op de arbeidsmarkt maar ik merk dat dit minder belangrijk is in het buitenland.

Advies

Ga 100% voor die buitenlandse stage. Je leert er erg veel van, niet enkel op professioneel maar vooral op persoonlijk vlak. Je leert er jezelf beter door kennen wanneer je in een ander land je weg moet vinden. Er zullen altijd cultuurverschillen zijn die je moet overbruggen, ongeacht of je in Frankrijk of Tanzania zit. Je krijgt de kans, grijp ze!

Lore Tielens

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: