Jelle Van den Eede

Jelle.JPG“Met deze brede opleiding kun je echt alle kanten uit! De talen en ICT-kennis die je opdoet bij Office Management worden écht overal gewaardeerd.

De vele projecten die we er doen, zijn bovendien enorm gewaardeerd door de werkgevers.”

Facts

  • Afgestudeerd in 2014, Intercultural relations management
  • Na afstuderen gestart met postgraduaat maar dat bleek een verkeerde keuze
  • Enkele weken rondgetrokken in Indonesië
  • Eerste job bij Booking.com
  • Na 9 maanden verhuisd naar Ierland, Dublin, waar ik nu als Business Solutions Consultant werk bij LinkedIn

Huidige job

Processed with VSCO with e8 preset
Jelle Van den Eede met zijn vriendin en ex-mede-studente Office Management, Lore Tielens

Binnen LinkedIn ben ik gestart als Business Leadership Program Associate. Dit is een rotatieprogramma van 11 maanden doorheen heel het bedrijf. Het is een sneltraject binnen LinkedIn dat je voorbereidt op een leidinggevende rol in het bedrijf.

We waren met acht BLP’s geselecteerd uit meer dan 3500 applicants!

De 11 maanden zijn net afgelopen en ik ben nu gestart als Business Solutions Consultant. Mijn taak bestaat erin om bedrijven in de Benelux te adviseren hoe zij meer uit LinkedIn kunnen halen met een van de vier business lines.

Ik werk met kwartaaltargets en ik vind het heel uitdagend en interessant om naar die targets toe te werken. Verder is het ook tof dat de bedrijven die ik binnenhaal, hun contract effectief willen verlengen omdat ze zien dat hun investeringen echt opbrengen.

Ik ben dus niet zomaar een verkoper, ik bied echt oplossingen, ik help bedrijven verder.

Ik werk samen met de slimste mensen die ik ooit heb ontmoet en ze investeren enorm veel in mijn self-development. De kansen om te groeien zowel in het binnenland als het buitenland zijn enorm.

Opleiding

De grote meerwaarde van Intercultural relations management is dat het een brede opleiding is. Je kan er echt veel richtingen mee uit op de arbeidsmarkt. Vooral de talen en ICT-kennis zijn troeven die overal gewaardeerd worden.

Advies

Mijn advies is: focus echt op de projecten binnen de opleiding. Tijdens sollicitaties zijn projecten belangrijker dan het cijfer dat je bij afstuderen behaalt.

Verder raad ik het iedereen aan om na het afstuderen eerst even te gaan reizen en niet onmiddellijk te gaan werken. Er is nog tijd genoeg om te werken, en je leert echt veel tijdens het backpacken.

Ook werken in het buitenland is een echte aanrader, al is het maar voor enkele maanden. Dit is echt een leuke ervaring.

Jelle Van den Eede

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: