Actief ons steentje bijdragen voor #RodeNeuzendag – Absoluut!

Tekst door tweedejaarsstudenten Aurélie Wilqué en Anouk Uytgeerts

Waarom dit goed doel? 

Op 1000 jongeren in Vlaanderen voelt er 1 op de 2 te veel druk om te presteren op school. Dit komt omdat 1 op de 3 jongeren zich fysiek ongemakkelijk voelen en bij de meisjes is dit zelfs 43%. Ook hebben 3 op de 10 jongeren schrik dat ze er niet bijhoren. Zelfs 1 op de 5 jongeren heeft psychische problemen. De helft van de jongeren denken dat zich fysiek sterker voelen en gezonder zijn hen mentaal zouden laten beter voelen. Datzelfde aantal vindt het zelfs ongezond dat ze zoveel op hun smartphones bezig zijn.

Hallucinanten cijfers. De wachtlijsten in de zorg voor jongeren zijn bovendien ellenlang – en dat met een stijgende hulpvraag. Ook in onze eigen omgeving zien we mensen worstelen.

Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken. Omdat de psychische gezondheid van de jeugd (en dus ook onszelf) essentieel is. De ploeg van Events4Business gaf er een ferme lap op en wij (Aurélie & Anouk) van de webredactie waren erbij!

Het Rode Neuze Team van OM Mechelen – Samen sterk!

Wat is Rode Neuzen Dag? 

Rode Neuzen Dag is een evenement dat sinds 2015 georganiseerd wordt door VTM, Qmusic en Belfius. Hierbij probeert heel Vlaanderen geld in te zamelen voor jongeren om ze mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder te maken. Je kan Rode Neuzen Dag zelf steunen door onder andere zelf een actie te organiseren. Dit gaat van simpele wafels verkopen tot het organiseren van een benefiet.

Ook onze studenten van het 1ste en 2de jaar Office Management Events4business hebben leuke acties georganiseerd. Samen hebben ze een hele week lang de handen uit de mouwen gestoken om zoveel mogelijk geld in te zamelen met hun acties. Zo hebben ze onder andere een hele wintermarkt in elkaar gestoken met verschillende kraampjes waar je kon proeven van lekkere chocomelk en jenevers tot hapjes en tapjes. Ze hebben ook een quiz-avond gehouden. Deze opbrengst ging volledig naar Rode Neuzen Dag.

Dit jaar werd de 4e editie georganiseerd en heel Vlaanderen kleurde rood, ze kunnen 423.335 jongeren gelukkig en sterker maken. Want samen staan we sterk voor #generationstronger.

Wie is er komen optreden? 

Voor dit speciaal evenement zijn er verschillende bekende zangers en zangeressen gekomen. Hierbij zaten onder andere Koen Wauters, Jonas Van Geel, Loïc Nottet, Laura Tesoro, Mabel, Nathalie Meskens, …

Wat was onze ervaring?

Wij zijn beiden samen naar het evenement gegaan. Het was eerst ongezellig om tot aan het Sportpaleis te geraken met de auto en om een parkeerplaats te vinden. Maar het hele evenement heeft het ons meteen laten vergeten. Het was gewoon SUPER. We hebben een hele avond gewoon plezier gehad, zelfs soms wat emotionele momenten gekend. Maar het was absoluut de moeite waard! Er komt zeker en vast een volgende keer.

#rodeneuzendag2019 #WeareOM #charities  

Een gedachte over “Actief ons steentje bijdragen voor #RodeNeuzendag – Absoluut!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: