Groetjes uit Lima (Peru)

(Tekst door Nathalie Inion – Docent)

Toen mijn collega docenten van Office Management vroegen of ik naar Peru wou gaan om mogelijke samenwerkingen te exploreren met universiteiten daar, aarzelde ik geen moment. “LatAm” is my soft spot en ernaartoe gaan voelt als thuiskomen.

Run, Forest, Run…

De start was hyper hectisch, de Thalys had een uur vertraging met als gevolg dat ik amper 30 minuten de tijd had om van station Schiphol tot aan de gate te geraken. Denk daarbij nog aan 2 radeloze Latina’s (een Peruviaanse en een Cubaanse) die ik mee op sleeptouw nam om door de wirwar van de luchthaven te geraken, en je begrijpt: het was spannend. De dames zijn mij eeuwig dankbaar dat ik hen geholpen heb en dus de gate tijdig bereikt hebben. Met Danila, de Peruviaanse, heb ik in Lima stad nog afgesproken om samen te gaan eten… Netwerken kan dus ook al hollend door de gangen van een luchthaven…

En dan… Een non stop vlucht van meer dan 12h…het kruipt bij mij alvast niet in de kleren… Daarna genoot ik van een dagje rust en kleine verkenning van de stad.

Met de auto (en een portie geduld) bij de hand, kom je door het hele land

Daarna begon het echte avontuur.  Ik had een lijst van afspraken af te werken, weliswaar aan een tempo van maximum 2 per dag. Het verkeer was er immers, net zoals in de meeste Latijnsamerikaanse steden, niet te harden. Een stad met 11 miljoen inwoners en qua openbaar vervoer enkel bussen, dan merk je al meteen dat auto koning het grondgebied inpalmt. And  so… we got stuck in traffic.

Schermafdruk 2017-11-24 09.36.19De eerste gesprekken met de universiteiten bleken heel positief.  Europa is als bestemming voor Peruviaanse studenten sowieso een heel aantrekkelijke plaats. Bovendien lijkt het onderwijsniveau en de kwaliteit in de instellingen echt wel van hoog niveau (met de nadruk op ‘indruk’ want ik heb helaas geen lessen kunnen bijwonen). Ietwat op Amerikaanse leest geschoeid. Ik hoop alvast dat de zaadjes die ik hier geplant heb, mogen uitmonden in volwaardige samenwerkingen met Thomas More.

Ik nam er zelfs dit filmpje over op:

Lekker eten en drinken

Voorts is Lima bekend om haar gastronomie. Van de wereld top 10 restaurants (Michelin en meer) zijn er 3 in Lima. Daar ben ik om budgettaire redenen uiteraard niet gaan eten 😉

Maar als je er ooit geraakt, een felle aanrader is ‘Punto Azul’ – mijn favoriete stek. Hun ceviches (national dish nr 1), tacu tacu en causa zijn subliem. Ook Pisco Sour, de nationale alcoholische drank is super lekker. Cavia hebben ze in Lima niet op het menu, dat is een gerecht uit de Andes…gelukkig maar 😊

Het oog wil ook wat…

Wat valt me nog op in Lima…mooie beplantingen in de straat (die allemaal met irrigatie onderhouden worden want in Lima regent het amper), veel casino’s en zeer fijne mensen (als je een mondje Spaans spreekt want Engels hoor je hier niet makkelijk).

Absolute aanrader!

Peru als bestemming voor uitwisseling studenten of om er stage te lopen…zeker het overwegen waard!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: