Saaie theorie? Niks voor ons!

Tekst door Manon Leermakers en Eline Taillie 

Wie dacht dat je in Office Management saaie lessen krijgt is eraan voor de moeite. Voor het vak “Human Talent Management” kregen we de opdracht om een volledige sollicitatie af te handelen.

Maak eens zelf een vacature

Eerst schreef en ontwierp elke student een vacature voor het bedrijf Consulta. De beste werd gekozen en mochten we lanceren naar de zevendejaarsstudenten Business Support van het St.-Jan Bergmans College te Puurs (‘Sjabi’). Deze 7e jaar studenten kwamen twee weken later bij elk van ons solliciteren. Het enige wat ze daarvoor moeten doen, is hun CV en motivatiebrief opsturen naar de studente waarvan de vacature werd uitgezonden.  

Hoog bezoek

23732430_1540957562683865_1511607785_oDeze week 14/11 was het dan zover! Wat een leuke dag voor ons derdejaarsstudenten Human Resources Mangement! De studenten kwamen voor hun sollicitatie. We waren er allemaal klaar voor om voor de allereerste keer aan de andere kant van de tafel te zitten. Onze docente Ann Foubert had twee recruiters van Secretary-Plus, Ellen en Caro, mee uitgenodigd om te helpen evalueren. Het beloofde een plezante en leerrijke voormiddag te worden en dat was het ook.  

Sommige onder ons waren eveneens notulist om over het gesprek een evaluatie te schrijven. Anderen waren bezig met het rondleiden van enkele jonge studenten doorheen het gebouw van de hogeschool. Na de sollicitatie werd er gewisseld waaronder enkele met een studente gingen samenzitten om hun CV te coachen.  De studenten van het Sjabi kregen met andere woorden een cv-screening, een sollicitatiegesprek als een rondleiding op campus De Vest.

Blending is learning

Conclusie van de ochtend: saaie lessen zijn niets voor ons, zeker als we de kans hebben met zoveel leuke en open mensen te ‘blenden’.  

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: