Wat als… studenten punten mochten geven?

tekst door Suzanne Opsomer – docent Office Management Mechelen

Voor ze binnenkort het diploma Office Management krijgen, mochten de derdejaars voor een keertje zelf de punten uitdelen. Ze blikten terug op hun driejarige bachelor en gaven de opleiding Office Management een score op onderdelen als leerresultaten, verworven kennis & vaardigheden, beroepsprofiel, praktijkgerichtheid van de opleiding, etc. En we kregen een goed rapport! Op meer dan 70% van de vragen kregen we een 7/10 of meer.

Daarna organiseerden we een pizzalunch samen met alle derdejaars studenten zodat we de resultaten in detail konden bespreken. Het werd een heel fijn samenzijn én we kregen een hoop nuttige tips om mee aan de slag te gaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na de pizza’s volgde vorige week een tweede vergadering met… heerlijke limoentaart! (Benieuwd naar het recept? Vraag maar aan Christina!).

Deze keer waren het echter niet de studenten, maar wel de docenten die overlegden over de opleiding en de resultaten van de tevredenheidsenquête. Welke tips nemen we zeker mee de komende jaren en welke verbeterpunten krijgen absolute prioriteit…
Concreet kozen we ervoor om vanaf volgend academiejaar:

  • waar nodig de werkdruk van de student te verlagen (vb. 3 opdrachten met bedrijven in de bachelorproef in plaats van 4 of 5)
  • het aantal groepswerken te verminderen ten voordele van andere werkvormen
  • een overzicht te maken van de deadlines die elke docent stelt voor zijn vak en waar nodig de overlappende deadlines meer te spreiden
  • een kalender te maken voor de studenten met alle activiteiten per academiejaar

Hier vind je een greep uit de hoogste scores van de tevredenheidsenquête:
– Mijn opleiding stelde me in staat om voldoende praktijkervaring op te doen.
– In mijn opleiding was er ruimte voor dialoog met docenten en medestudenten.
– Over het algemeen kreeg ik genoeg tijd om de leerstof te verwerken.
– Ik werd door mijn opleiding aangemoedigd om een internationale ervaring op te doen.
– Door mijn opleiding ben ik voldoende voorbereid op de start van een beroepsloopbaan.

En dit zijn de quotes van enkele studenten:
“De opleidingsonderdelen waren allemaal interessant. Ook alle kansen die we gekregen hebben om groepswerken te doen voor echte bedrijven en de bedrijfsbezoeken waren super!”

“De opleiding omarmt globalisering en diversiteit en investeert tijd en energie in vooruitstrevende bedrijfsstrategieën”.

“Deze opleiding heeft me goed voorbereid op werken in een echt bedrijf. Zeker tijdens mijn stage heb ik gezien dat veel van de leerstof heel erg nuttig en toepasbaar was. Door de opleiding heb ik mezelf beter leren kennen. Ook kan ik nu beter presteren onder een grotere werkdruk. Prioriteiten heb ik zeker geleerd.”

Een dikke merci aan alle derdejaars voor de constructieve feedback en heel veel succes met de laatste loodjes op weg naar jullie diploma!

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: