Être jeune en Belgique, dat is…

(tekst door @suzanneopsomer – docente Frans aan Office Management Mechelen)

… voor iedereen verschillend. En toch, toen we aan onze studenten en 40 leerlingen van Notre-Dame de la Sagesse en Ursulinen Mechelen vroegen om samen op zoek te gaan naar het antwoord, ontdekten we dat er best ook wel veel overeenkomsten zijn.

Zoe simpel amaal

Naar festivals gaan, shoppen, feesten, frietjes eten, blut zijn,… zoveel is er precies nog niet veranderd sinds toen ik zelf jong was? En toch.. ergens lijkt het leven me er toch wat ingewikkelder op te zijn geworden sinds ik zelf nog op de schoolbanken zat. (Help, ik ben intussen dubbel zo oud als mijn studenten, bedenk ik zonet…) Maar ja, in mijn tijd was ’t dan ook zoe simpel amaal, zoe simpel amaal zoe simpel as kvraagetaan 🙂

Maar genoeg over mij gebabbeld. Wat is dat dan precies: “Être jeune en Belgique”?
Wel, een beeld spreekt meer dan honderd woorden… Ontdek hier zelf maar wat de leerlingen van La Sagesse, de Mechelse Ursulinen en onze studenten ervan vonden!

Knipsel

Eén filmpje vond ik er persoonlijk bovenuit springen. Eenvoudig, kort en krachtig, maar gewoonweg prachtig. Proficiat team Sihame!

Speeddaten en een smoske eten

Behalve nadenken over wat het is om jong te zijn, kregen de leerlingen een gastcollege van docente Nathalie Inion over Global Trends en organiseerden we een speeddate met onze studenten, afwisselend in het Frans en in het Nederlands.

Daarna aten we nog smoskes in de boardroom van onze campus en ging La Sagesse de stad in om Mechelen te ontdekken. Soms is er niet veel nodig om een geslaagde dag te hebben. Soms kan het leven eenvoudig zijn. Soms is het gewoon ‘zoe simpel amaal’.

Suzanne Opsomer

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: