OPENLESDAG XL : een XL beeld van de opleiding

(Tekst geschreven door Christina Hermans, docent en webredactie)

De student aan het roer

Woensdag 1 maart. Een regenachtige dag, dat wel. Maar het mooie weer dat maken wij zelf op onze Business Campus De Vest in Mechelen. 200 leerlingen van het laatste jaar secundair worden warm verwelkomd. Om te proeven van lessen in het hoger onderwijs.

Wij zorgen vandaag voor een primeur. Niet een docent geeft les, maar een student. Tim De Schutter, student van het laatste jaar Office Management, optie Human Resources gooit  zich in de strijd.  Tim knalt als hij het over Human Talent Management heeft. De leerlingen hangen aan zijn lippen.

Eerst vertelt hij meer over human resources management en over de harde en zachte HR.  Pas als hij over zijn eigen stage-ervaring in een headhunterskantoor begint, voel je zijn passie echt. Rekrutering is zijn ding.  Daar wil hij zijn job van maken als hij afstudeert.

Samen werkt beter

Tims presentatie is er een die hij en de medestudenten van Human Resources al hadden uitgewerkt en gegeven aan de derdejaarsstudenten van de Business School in de aanloop van de jobbeurs. Op de jobbeurs krijgen laatstejaarsstudenten de kans om bij verschillende bedrijven te solliciteren. De klas van Tim moest deze studenten op het sollicitatiegesprek helpen voorbereiden. Als HR-ers in spé, keken ze de cv’s na en gaven ze individuele feedback.

Vandaag krijgen niet alleen leerlingen van het middelbaar onderwijs maar ook medestudenten uit andere opleidingen een pak tips & tricks.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het team van HR-studenten maakte er een presentatie van om van te snoepen. Een streling voor het oog. En meer nog: ze zette het publiek aan tot interactie.  Via hun smartphone denken en doen leerlingen mee. Ze brengen hun stem uit. Het resultaat is meteen zichtbaar op het scherm.

Et alors?

De ‘les’ blijft hangen. Factoren als het weer, het tijdstip en de dag in de week, de leeftijd spelen een rol bij het rekruterings- en selectieproces. Op de vraag uit een sollicitatiegesprek ‘Hoe weeg je een olifant zonder weegschaal?’ blijven ze het antwoord schuldig …

En Tim? Ik denk dat hij de smaak te pakken heeft! Hij is als een vis in het water als hij voor een groep staat. Toch misschien de roeping van docent gemist?

 ‘Ik vond het heel leuk om te doen en … het waren fijne leerlingen.’

— Tim De Schutter

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: