Teach the teacher

(Docent @NancyDVogelaere interviewt student @BjarneMeskens)

Wat doe je als docent als je het vak Reputatie- en Conversatiemanagement geeft samen met @SJDeputter en je merkt dat sommige studenten meer weten over #SnapChat dan jijzelf? Juist ja… Je vraagt uitleg en voor je het weet, zit je met een student en enkele collega’s les te volgen. Teach the teacher in real life. Zalig 🙂

Een impressie van onze les krijg je in volgend filmpje – overgoten met de saus van onze eeuwige dankbaarheid en wat koekskes…

Ask the teacher: mini interview met Bjarne Meskens

De actualiteit van de SID-in beurzen indachtig, intrigeert het mij als kersvers docent wel wat zo’n student aantrekt in de opleiding, hoe hij de keuze maakte destijds voor Office Managent enz…  Tijd voor een mini-interview lijkt me.

2017-02-02-12-54-30
“Leraar” voor één dag Bjarne Meskens tijdens zijn les aan de “studenten” Christina, Martine, Suzanne en Nancy

Wat heeft je gestimuleerd om Office Management te gaan studeren?

Bjarne: “Ik had office Management gestudeerd in het middelbaar onderwijs. Ik vond dat super interessant en wou daarin verder gaan. Het feit dat Office Management focust op talen en communicatie, trok me uiteindelijk over de streep. En de stages die we hier kunnen doen natuurlijk ook.

Wat ga je doen tijdens je stage?

Bjarne: “Ik loop stage bij het Filmproductiehuis “BulletProof Cupid” wat een internationaal filmproductiehuis is. Aangezien ik een echte cinefiel ben en dus veel met film bezig ben is deze stageplek helemaal op mijn lijf geschreven. Ik ga er mee helpen de sociale media te managen en me helemaal onderdompelen in de wereld van de film. Zalig, ik kijk er al helemaal naar uit!” 

Hoe heb jij je talenten kunnen inzetten tijdens je studies?

Bjarne: “Ik ben heel sociaal. Ik heb die dus enorm kunnen inzetten in de vele groepswerken, projecten, het werken in team, netwerken enz. De “Bachelor Proef”en het proeven van sociale media in functie van je job zijn volgens mij ook onmisbaar. “

Welk advies geef jij aan een jongere die nu nog zijn keuze moet maken?

Bjarne: Durf te dromen! Als er één ding is dat ik de afgelopen drie jaar wel geleerd heb is dat wanneer je iets echt wil, je er gewoon voor de volle 100% voor moet gaan. Denk er aan: “The sky is the limit” in ons vak! 

We wensen Bjarne alvast enorm veel succes met zijn stage en het “proeven van de werkvloer”.

Zelf nog geen keuze gemaakt?

Heb je zelf nog geen keuze gemaakt? Worstel je met het grote aanbod? Overweeg dan zeker een bezoek aan de Studie- en InformatieDagen! Vandaag (tot 16u) en morgen (10-16u) staan we nog op de beurs in Antwerpen (Antwerp Expo), volgende week zijn we met Thomas More te gast op de SID-in in Genk.

Een gedachte over “Teach the teacher

Voeg uw reactie toe

 1. Dit is op Werken aan de organisatie van de toekomst doe je samen… herblogden reageerde:

  Sinds september 2016 ben ik als freelance gastdocent aan de slag bij Thomas More Mechelen – Office Management en kon ik als consultant mee de kar trekken van deze website http://www.weareofficemanagementmechelen.com

  Over het hele project en traject schrijven we ongetwijfeld later nog een uitgebreide blog 🙂 Alleen: wat doe je als bepaalde studenten veel meer weten over #snapchat en #instagram dan jezelf, ook al geef je er zelf ook globale #socialmedia trainingen over? Simpel! Je gaat in de leer bij de student… Dankjewel Bjarne voor de heldere inzichten. In het filmpje maken we ons onsterfelijk belachelijk, maar hé, ook dat is oké 🙂

  Veel leesplezier!
  Nancy

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: