De jury heeft beslist

Tekst door Leen Haesaert @LeenHaesaert – docent

Je had ze moeten zien. Onze derdejaarsstudenten Office Management, klaar om hun bachelorproef aan een externe jury uit het bedrijfsleven voor te stellen. Vrijdag 27 januari 2017 was D-Day. De jongens in een strak pak. De meisjes in een keurig bloesje. Een grote dosis zelfvertrouwen, op scherp om eindelijk te laten zien waar ze weken hun tanden hebben ingezet maar ook  …   wat kriebels in de buik. Af en toe wat ijsberen in de gang. Even mentaal afzonderen en dan: go go!

Frans met flair – Engels met drive

Er zijn 3 jurypanels: Human Resources, Customer Relations and Intercultural Relations Management. Elke student stelt individueel de resultaten van zijn of haar bachelorproef voor in het Engels of het Frans. Presenteer je in het Frans, dan stelt de jury vragen en in het Engels, doe je het in het Engels, dan krijg je Franse vragen achteraf.

De jury trekt grote ogen. De monden vallen open. Geen twijfel mogelijk. Dit zijn young professionals. Klaar voor de arbeidsmarkt.

Studenten Cédric en Bjarne geven in dit filmpje hun indruk van de voormiddag weer 🙂

Briefing

Nog dezelfde ochtend krijgen alle studenten feedback over hun bachelorpresentatie. Wat was top – top – top en waar is extra bijsturing mogelijk?  De jury doet het met een warm hart: aanduiden waar de sterkte van de student ligt, en welke werkpunten er nog zijn. Respect over de hele lijn.

knipsel

Glas heffen

Mijlpalen moet je vieren. Overwinningen ook. Veel studenten zijn uit hun comfortzone gestapt. Ze zijn gegroeid, je ziet het ze voelen. Samen met de juryleden, de docenten en de opdrachtgevers van de bachelorproef toasten we op de fantastische presentaties, het begin van de stage en het einde van de lessen.

schermafdruk-2017-02-02-11-30-17

Elk jaar kijk ik geboeid uit naar de interessante projecten van de studenten, en hoe ze hun ervaringen zullen presenteren.  Sommigen hebben het nodige zelfvertrouwen en brengen hun verhaal met de nodige schwung; anderen moet toch even uit hun comfortzone komen en zie je wat aarzelend op dreef komen.  Maar dat geeft niet – waar het om gaat is dat jullie de uitdaging zijn aangegaan; en dat jullie uit dit project heel wat extra bagage hebben meegenomen, om straks het bedrijfsleven in te stappen …. Of te beseffen dat je toch nog wil investeren in bijkomende skills.  Veel succes met de volgende stap in jullie leven!

  ANN CELIS, Member of the Management Committee – Director Marketing & Communication BDO Belgium

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: