En nu zwijgen en luisteren…

(Tekst door Suzanne Opsomer – @Suzanneopsomer – docent)

Wat als… docenten moesten zwijgen?

Wat als de lessen op alle campussen van Thomas More voor 1 dag geschorst werden en honderden docenten voor één keer zelf weer op schoolbanken mochten zitten? Sounds like heaven? Ach… heaven can wait! Hier komt het Hogeschoolcongres!

Ik ben al om 7u30 de deur uit. Yep yep, dikke file van Campus Mechelen naar Campus Geel. Gelukkig kan ik bij aankomst mijn cafeïne-reservoir meteen bijtanken. Toegegeven, ik ben koffieverslaafd.

Eerst wat bijkletsen met wat mijn twee collegaatjes, Martine en Lisbeth, die net als ik Frans geven in Office Management. En dan… tijd voor het echte werk. Drie workshops kiezen uit meer dan 40 sessies: niet makkelijk. Gelukkig heb ik  goed gekozen. Mijn eerste workshop, ‘Burgerschapsvorming in het hoger onderwijs’ blijkt een inhoudelijk én didactisch sterke workshop door docenten van de Kempense lerarenopleiding. Les van docenten voor docenten, heerlijk toch?

wow-koekjeIn de namiddag volg ik opnieuw een sessie van Thomas More collega’s, deze keer van de opleiding Gezondheidszorg. Het wordt een inspirerende sessie rond KAIZEN, een Japanse methode die zorgt voor meer efficiëntie en fun op de werkvloer. Ik krijg er een instant wow-gevoel van (net als de koekjes bij de koffie). 

Last but not least volgt de sessie van Marianne Cap van Imboorling waarin ik leerde meer te luisteren en minder te praten. Toegegeven, niet makkelijk voor iemand die gewend is vaak het woord te nemen. Soit.. ik heb me voorgenomen om meer te luisteren. En af en toe te zwijgen. Heel even dan toch.


Schermafbeelding 2016-12-11 om 16.27.45.pngConclusie: een
topdagje overgoten met chili con carne, leuke babbels en liters regenwater in de file op de terugweg. Intussen zijn mijn batterijen opgeladen maar mijn koffiepeil weer gedaald. Tijd voor een lekker dampende mok op de zetel dus, met een wow koekje erbij. Daar ga ik nu eens echt van genieten. Al zwijgend.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: