Marie-Laure Van Den Eede

marie-laure_van_den_eede
Marie-Laure Van den Eede

Grijp alle kansen en ga ervoor!

Facts

    • Afgestudeerd in 2010, afstudeerrichting Intercultural relations management
    • In Libanon gewerkt voor een bedrijf dat vakbeurzen organiseert
    • Master Bedrijfscommunicatie gevolgd in Leuven
  • Nu: zelfstandige die firma’s vertegenwoordigt die vakbeurzen organiseren

Huidige job

Ik verkoop vakbeurzen aan Belgische bedrijven. Wanneer er bijvoorbeeld een voedingsbeurs in Dubai plaatsvindt, probeer ik zoveel mogelijk Belgische bedrijven uit de voedingsindustrie te stimuleren om aan de beurs deel te nemen. Verder ben ik ook verantwoordelijk voor de contacten met de pers en de overheidsinstellingen.

Wat mij vooral boeit in deze job zijn de diversiteit, de reizen, de talen, …

Zo zat ik in november 1 weekend in Keulen, 1 weekend in Milaan en 10 dagen in Dubai. Ik krijg er maar niet genoeg van: al deze fijne bestemmingen, nieuwe talen, nieuwe culturen, nieuwe mensen!
Op een normale werkdag kan ik gemakkelijk 4 verschillende talen gebruiken: met mijn Waalse klanten mail/bel ik in het Frans, met mijn Vlaamse klanten mail/bel ik in het Nederlands, met de beursorganisatoren uit Keulen mail/bel ik in het Duits en in het Engels!

Opleiding

Voor mij waren de diversiteit aan vakken en de projecten de grootste troeven van de opleiding. Eerst en vooral zijn er de verschillende talen (Frans, Nederlands, Duits, Engels en Spaans), de je niet alleen ‘passief leert’, maar die je ook actief leert gebruiken in de verschillende labo’s en projecten.
Verder was de internationale stage een echte meerwaarde! Een stage is op zich een bijzonder leerrijke ervaring die echt geapprecieerd wordt op de arbeidsmarkt, maar een internationale stage blijft een nog grotere troef! 

Advies

Stage? Ga voor een bedrijf dat je aanspreekt, waarvan je denkt “geweldig, hier zou ik later graag willen werken”, je weet namelijk nooit wat ze je na je stage kunnen aanbieden.

Lessen ICT? Je steekt er veel tijd en werk in, maar later zal je zo blij zijn dat je ze onder de knie hebt! Projecten? Ga ervoor! Netwerk met de bedrijven waarvoor je de projecten moet uitvoeren. Al deze contacten kunnen je later heel erg van pas komen!

 Marie-Laure Van Den Eede

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: