Werken in een internationale omgeving… Bij Cummins!

(Tekst door Inne Heymans – student)

Heb je altijd al in een internationale omgeving willen werken? Wel, ik ook! Ik volg nu het laatste jaar Intercultural Relations Management. Toen Cummins mij als bachelorproef project werd aangeboden, greep ik deze kans met beide handen.

Welkom bij het Diversity Team

Cummins is de grootste producent in dieselmotoren ter wereld. Ze zijn gelokaliseerd over heel de wereld en de voertaal in elk filiaal is Engels. Voor onze bachelorproef maakte ikzelf en 4 andere studenten deel uit van het Diversity Team van Cummins.
Diversiteit is heel belangrijk in Cummins, vooral omdat hun werknemers uit diverse delen van de wereld afkomstig zijn, maar ook door de recente gebeurtenissen …

Één wereld, duizenden culturen

Naar aanleiding van de recente terroristische aanslagen in België en over de hele wereld, werd diversiteit nog meer dan vroeger een ‘hot topic’ in Cummins. Sommige werknemers merkten op dat ze na de aanslagen op een andere manier aangekeken werden dan vroeger. Een andere culturele achtergrond of een ander geloof bepaalt dus wel degelijk hoe anderen met je omgaan.

Everyone matters

Voor het Diversity Team van Cummins zijn alle culturen gelijkwaardig! We besloten om elk kwartaal een bepaalde cultuur binnen Cummins in the picture te zetten. Wij werkten een aantal diversiteitsevenementen uit met gerechten, muziek en gastsprekers van een bepaalde cultuur. Zo kunnen de werknemers op een leuke interactieve manier proeven van de cultuur die ze minder goed kennen. Na deze 3 maanden is het me wel zeer duidelijk geworden dat diversiteit een groot pluspunt is binnen een organisatie!

dsc_0670

Momenteel doe ik mijn eindstage in Lima, Peru, bij Flanders Investment and Trade maar daarover vertel ik je een andere keer meer!

Inne Heymans

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: