Hoe meer stage, hoe liever!

(Tekst door Morag Anjuli Gordons – student)

Als laatstejaarsstudent Intercultural Relations Management heb ik als bachelorproef gekozen voor de lessen over Sub-Sahara Afrika in de banaba Intercultureel Management gecombineerd met een stageproject. Waarom deze keuze? Wel, heel simpel. Enerzijds wist ik niet veel over Afrika en wou ik mijn kennis dus over het continent verruimen.
Anderzijds ben ik gepassioneerd door culturen, talen en reizen. Daarom doe ik mijn eindstage momenteel ook bij Ultimate Travel in Sydney, Australië.

Youth for understanding

In het begin van het academiejaar werden we op pad gestuurd om een stageproject van 90 werkuren te zoeken in een organisatie die zich met Afrika bezighoudt. Zo kwam ik in contact met YFU!


YFU Vlaanderen is een non-profitorganisatie die uitwisselingen naar het buitenland organiseert voor jongeren. Publiciteit en communicatie waren mijn voornaamste taken. Van het schrijven van teksten voor hun brochures, e-mails en het updaten van de teksten op hun website tot het beantwoorden van de info-aanvragen.

yfu

Coloured glasses

Verder stond ik ook in voor de Coloured Glasses workshop die jongeren de mogelijkheid biedt om zich bewuster te worden van de eigen identiteit en van hun omgeving. Zelf heb ik al twee workshops gegeven, één aan een school in Mechelen en een andere aan vrijwilligers bij YFU, telkens met een kleine evaluatiesessie achteraf. Dit stageproject was alvast een enorme verrijking op korte tijd! Ben jij ook benieuwd wat YFU voor jou kan betekenen? Surf dan eens naar www.yfu.be!

Benieuwd naar mijn eindstage als rasechte Aussie?
Neem dan een kijkje op de website van Ultimate Travel.

Morag Gordons

morag-aussie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: