Talentenmarkt voor Voka

Tekst door derdejaarsstudenten  , @WillemsLiana en @AnnLaureSimon

Een eigen talentenmarkt organiseren

Yasmine: “Je leest het goed! Voor mijn bachelorproef organiseerde ik op 7 december samen met 6 medestudenten een super interessante talentenmarkt voor Voka Mechelen op onze campus Thomas More in Mechelen. Wat is dat nu, een talentenmarkt? Het is eigenlijk een jobbeurs maar dan in een origineel jasje gestopt.

Weg met die saaie standjes waarbij elk bedrijf zich van achter een tafeltje moet voorstellen. Wat stond er op het programma van de talentenmarkt? Super toffe keynote speakers, workshops, speed dating,… echt interactieve momenten waarbij werknemers en werkzoekenden de perfecte match konden maken.

yasmine.PNG

Wekelijks vergaderden we samen met onze opdrachtgever Vicky Van Wesemael van VOKA Mechelen om alles tot in de puntjes uit te werken. We besloten om het event op onze eigen campus Kruidtuin te organiseren. Verder moest er gezocht worden naar een boeiende keynote speaker en leuke workshops waar zowel de werkgevers als de werkzoekenden iets uit konden leren. Keynote Lucien De Boeck van KBC Group wilde met plezier komen spreken. Tenslotte kwamen verschillende aanbieders van workshops bij ons pitchen. Wij mochten hen selecteren, zalig! We wilden het imago dat mensen krijgen bij een ‘jobbeurs’ volledig elimineren. Onze talentenmarkt werd een super tof doe-event.” 

Ann-Laure: “Het was zo leerrijk om een evenement te organiseren met een externe partner. Er komt heel wat bij kijken, bij het organiseren van een end-to-end event. Maar als team mogen we zeker fier zijn op het behaalde resultaat. Al zeg ik het zelf… Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar als je er achteraf op zo een positieve manier naar kan terugkijken, dan is het zeker de moeite waard! En zelfs onze opdrachtgever, Vicky, was zo enthousiast dat ze ons trakteerde op een avondje tapas in Mechelen.”

workshops

Liana: “Het selecteren van de workshops was echt een unieke ervaring! Wij vonden het allemaal geweldig dat wij mee inspraak kregen in wie er een workshop mocht komen geven op het Voka event en wie niet.
Het organiseren van de talentenmarkt was veel werk, maar ook wel echt heel leuk en een once in a lifetime experience om dit als student te mogen doen. Een unieke kans, ik raad elke student aan om deze kans met beide handen te grijpen!”

Meer info over de Talentenmarkt vind je op de website van Voka en op die van Radio Reflex.

Vele groeten van het Talentenmarkt team van Office Management,
Yasmine, Ann-Laure, Liana, Nordine, Jane, Marthe, Silke

 

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: