Stefanie Candela

stefanie_candela-1

Have fun, soak it all up and enjoy!

Facts

    • Afgestudeerd in 2011, afstudeerrichting Intercultural relations management, Chinees
    • Benelux Accountmanager voor Zweeds bedrijf in Shanghai, vermoeiende maar goede saleservaring
    • Event Coordinator, daarna Event Manager en uiteindelijk Deputy General Manager in Benelux Kamer van Koophandel (BenCham) in Shanghai
  • Nu: Brand Manager van een Nederlands brand consulting agency, BSUR (‘be as you are’), in Shanghai, én certified boxing coach (!)

Huidige job

In mijn huidige job van Brand Manager ligt de focus op projecten en business development. Het is een heel boeiende job. Ik werk in een klein team waar iedereen heel gemotiveerd is om het einddoel van die projecten te halen.
We doen meer dan advertising. We kijken naar brands nog voor ze op de markt komen en helpen hen om een goede core (concept) te vormen. Hetzelfde doen we ook voor bestaande brands. We geloven sterk in het “turning your customers into fans” principe, en daar staan we ook voor! Onze founder en ceo, Jan Rijkenberg, heeft een boek geschreven over Concepting. Over de inhoud van dat boek geven we in verschillende scholen lezingen.

Ik boks al ongeveer vier jaar en ben sinds een jaartje ook een certified boxing coach. Ik heb nu al drie wedstrijden gedaan (2 wins, 1 loss) en ben mede verantwoordelijk voor de fight teams van onze gym (Golden Gloves Shanghai). Het is echt mijn passie, en naast mijn full-time job bij BSUR geef ik ook drie keer in de week boksles voor gevorderden.

stefanie_candela-2
Brandmanager Stefanie en “haar” boksers

Opleiding

Dankzij de opleiding kon ik echt aan mijn talenknobbel werken. We kregen veel kansen om gesprekken in een andere taal te voeren, iets wat heel veel opleidingen vergeten. De vele projecten die we in groep moesten afwerken, hebben mij een goede basis in leiderschap en planning meegegeven.
Tijdens mijn laatste jaar heb ik 3 maanden stage gelopen bij Bosch in Shanghai. Daar heb ik veel boeiende mensen leren kennen en is mijn liefde voor Shanghai gegroeid. Na mijn afstuderen ben ik onmiddellijk teruggegaan.

Advies

Have fun, soak it all up and enjoy! Probeer zeker internationaal te gaan, you won’t regret it.

Als je geïnteresseerd bent in Marketing of Sales en je wil Shanghai ontdekken, dan is de Kamer van Koophandel een echte aanrader. Via de Kamer kan je een groot zakelijk netwerk uitbouwen dat later nog van pas komt.

Stefanie Candela

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: