Stage bij VF Europe

Tekst @Youssra Fekkak, derdejaars studente Office Management

Waarschijnlijk klinkt VF jou niet bekend in de oren. Maar de merken Vans, Eastpak, The North Face, Kipling, Lee, Wrangler… daarentegen ken je zeker en vast wel! Deze wereldwijd bekende merken behoren tot de brand portfolio van VF Corporation, met een hoofdkantoor in het Amerikaanse Greensboro. Als derdejaars studente Office management deed ik stage bij het HR Operations team van VF Europe in Bornem en dit voor 3 maanden.

Foto 1

 

Internationale sfeer

Wanneer je bij VF binnenkomt lijkt het net of je in het buitenland werkt. Er werken veel expats waarvan het merendeel Engels spreekt.

Er komen ook geregeld werknemers uit Zwitserland, Italië, Tsjechië of Nederland over de vloer. Zij werkten gedurende enkele dagen op de vrije werkplaatsten aan “mijn” eiland.

 

 

Hoe het begon…

Aan het begin van mijn stage heb ik samen met mijn stagementor overlopen wat mijn mogelijke taken zouden zijn. Al snel kreeg ik een aantal meetingrequests in Outlook van de verschillende collega’s die verantwoordelijk zijn voor de projecten die ik mee moest opvolgen. Zij gaven mij meer uitleg over de opdrachten. Mijn takenpakket was zeer gevarieerd. Ik mocht zelf kiezen waaraan ik eerst zou werken, hierbij wel rekening houdend met de deadlines uiteraard. Ik kreeg heel veel vrijheid maar ook verantwoordelijkheid. Het Community Service project bijvoorbeeld mocht ik helemaal reorganiseren en zelf ideeën aanbrengen om het anders aan te pakken. Ik was heel tevreden over mijn takenpakket. Ik heb me op geen enkel moment verveeld.

 

Foto 2

Sample sales

Vaste VF medewerkers genieten van een korting in de shops met hun personeelskaart. Jammer genoeg geldt dit niet voor de stagiaires. Gelukkig is er 2 keer per jaar een sample sales waar je ook als stagiaire kan aan deelnemen en genieten van kortingen tot soms wel 85%! Kei cool!

 

Mijn stage bij VF Europe werd een leuke uitdaging en een leerrijke ervaring. Deze stageplaats zou ik zeker aan andere studenten aanraden!!

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: