Select Your Traineeship

(Tekst door Yannis Gogis)

Als laatstejaarsstudent bij Office Management Mechelen mogen wij 13 weken stage doen. Ik koos voor een binnenlandse stage. Van selectie van stagelocatie tot stage zelf… een heel avontuur.

Op zoek naar een stage

De eerste stap in zoektocht naar stage is grondig nadenken in welke sector ik graag wil werken. Via mijn beste vriend Google, ga ik op zoek naar allerlei mogelijke stageplaatsen. Toch ben ik na enkele gesprekken zelf niet helemaal overtuigd. De zoektocht gaat verder, deze keer met focus op bedrijven die zich specialiseren in HR.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Select… wat?

Via Google kom ik terecht op de website van – Select HR. Dit is een Werving & Selectie bedrijf, verspreid over heel België. Ze hebben onder andere een kantoor in Zaventem. Na het overlopen van hun website, weet ik meteen: Dit is het! Na een mail op vrijdagavond, komt de maandagochtend erna eindelijk het goede nieuws: een positief antwoord & ik mag op gesprek komen

Het interview

Hoewel ik niet zenuwachtig word tijdens een interview, is het wel een moment om te focussen. Na een half uurtje is het voorbij en kan het wachten beginnen. Normaal gezien voorzie ik een “back-up plan” voor als mijn eerste plan niet zou lukken. Allen… dat laat ik deze keer achterwege, gewoon omdat ik zo een goed gevoel had bij het gesprek. En terecht! Diezelfde week, op vrijdag, krijg ik positief antwoord in mijn mailbox. Yes! Een stageplaats gevonden bij een bedrijf dat aansluit bij mijn competenties! Zalig! 

Een leerrijke stageplaats

Ook nu – na enkele maanden als stagiair – ben ik nog steeds tevreden met mijn keuze. Ik wou regelmatig feedback krijgen en weten wat ik goed doe, maar ook te horen krijgen aan welke aspecten ik nog moet werken. Mijn stagementor Kirsten volgt dit volledig. Dankzij haar heb ik het gevoel dat elke dag een leer- en groeiproces is. Ik werk in een tof maar hardwerkend team, de sfeer zit goed en ieder kan er zijn eigen inbreng in kwijt. Ons doel is om dagelijks werkzoekenden te helpen in het vinden van hun droomjob waarbij iedere collega zich focust op andere vacatures.

Om dit te realiseren, screen ik kandidaten die zelf solliciteren via onze website of zoek ik via diverse websites naar potentiële kandidaten. Daarna vindt er een interview plaats en wordt er een verslag opgemaakt waarbij de sterke punten van elke kandidaat in de verf worden gezet om hun kansen op werk te maximaliseren.

Indien kandidaten ons via mail contacteren dan zorg ik er ook voor dat ze een antwoord krijgen (voornamelijk in het Nederlands maar sporadisch ook in het Frans).  Aangezien ik tweetalig ben, help ik ook mee met het vertalen van de vacatures en deze online te plaatsen op diverse websites.

Dankzij Kirsten krijg ik ook de kans om aanwezig te zijn op een leerrijke werklunch. Bedrijven krijgen er de kans om bv. over generatiemanagement te spreken en hun ideeën met anderen te bespreken.  Dit is een kans bij uitstek om na te gaan hoe anderen tewerk gaan. Ik kijk alvast uit naar de laatste weken van mijn stage!

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: