Pentahotel, réception, Stefani, bonjour

tekst door @stefani_vangool – studente – Verkort traject Office Management

Equipe(1)

Voor het eerst op kot en op stage… spannend!

Twee maanden geleden:
Eindelijk is het zover, ik kan vertrekken naar Luik om een superleuke stage te doen in het Pentahotel in het kader van het verkort traject Office Management. Ik heb namelijk al een bachelor in Toerisme- en recreatiemanagement en ga nu in één jaar voor de bachelor in Office Management.

Extra spannend voor mij, want ik ga voor het eerst ook op kot! Valiesje pakken en met de trein naar Luik. Mijn eerste indruk van deze stad was alvast positief en daar heeft het indrukwekkende station zeker iets mee te maken.

Pentahotel, réception, Stefani, bonjour

Entrée

De eerste werkdag was heel spannend. Toen ik in het hotel toekwam, werd ik heel hartelijk ontvangen. Ik was al meteen onder de indruk van het interieur. De bar en receptie zijn echt gezellig en warm ingericht. Ik voelde mij meteen thuis.

De eerste dagen kon ik vooral observeren, maar al snel mocht ik alleen aan de slag. De eerste keer alleen de check-in en check-out doen was succesvol. Ik mocht ook administratief werk doen, veel telefoneren en de kassa. Al snel werd ik ook ingeschakeld in de bar en in het restaurant. Een cappuccino maken of een pintje tappen heeft voor mij geen geheimen meer.

Topsfeer in een topteam

Tijdens deze 7 weken heb ik mij echt altijd goed gevoeld in mijn team. Stuk voor stuk zijn het heel behulpzame en vriendelijke mensen. En als de klanten nog vriendelijk zijn is het echt top! Altijd ook leuk wanneer Vlamingen of Nederlanders blij zijn met een Nederlandstalige receptioniste. Je ziet toch nog altijd dat het een meerwaarde is om in je eigen taal geholpen te worden.

La vie liégeoise

Knipsel
Na het werk had ik nog tijd om Luik te verkennen. Het is zeker de moeite om de stad te ontdekken. Ook op culinair vlak telt Luik mee: ‘Boulet à la liégeoise’ en de Luikse wafel moet je echt gegeten hebben hier.

Een onvergetelijke stage

Yep, yep, deze 7 weken waren voor mij heel leerrijk. Ik heb geleerd om zelfstandig te leven, mijn talen zijn er nog beter uit geworden, ik ben meer opengebloeid en ben zelfzekerder geworden. Ik raad zeker iedereen aan om een stage te doen in Wallonië, omdat je echt in het taalbad zit. Je moet gewoon continu Frans spreken en het is ideaal om je kennis van het Frans zo in praktijk te brengen. Een betere stage kon ik mij niet wensen!

Stefani Van Gool

[Noot van de redactie: ben je benieuwd naar het verkort traject Office Management aan Thomas More Mechelen? Hou dan zeker onze blog in het oog of lees er alles over op onze website! See you soon… 😉 ]

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: