Oh my god! Dit is zo uit mijn comfortzone!

(Tekst door Lisah Vercoutere – @vercouterelisah – student)

‘Wat?! Een project voor Qmusic als bachelorproef?! Dat is echt wat ik wil doen!’ Dit waren mijn eerste woorden toen we in het begin van het academiejaar gebrieft werden over de verschillende projecten voor onze bachelorproef. Dit project sprak me meteen aan en ik wilde me meteen voor de volle 100% inzetten om hier een succesverhaal van te maken.

En zo geschiedde…

Een tweetal weken later stonden we met ons team – Inne, Evelyne, Passy en mezelf – te popelen van ongeduld om onze opdrachtgevers te ontmoeten. Na de briefing, die ongeveer een uurtje duurde, was de opdracht duidelijk. Qmusic wilde dat wij op zoek gingen naar nieuwe concepten om te connecteren met hun doelpubliek (18- tot 34-jarigen).

Human Resources vs. Marketing

Wat een uitdaging! Met mijn achtergrond in People Management, Human Resources zomaar eventjes op zoek gaan naar nieuwe marketingconcepten voor een van de bekendste radiozenders in België! De marketingbegrippen ‘focusgroepinterview’, ‘kwantitatief onderzoek’, ‘kwalitatief onderzoek’ en ‘analyse’ vlogen me rond de oren! Gelukkig konden we heel snel rekenen op de expertise van een docente Marketing aan onze hogeschool. Na 12 weken zwoegen en zweten stonden we op dinsdag 13 december opnieuw in de Medialaan om onze concepten voor te stellen. ‘Qpido’, ‘Fasten Your Seatbelts’ en ‘You are Q’ waren slechts enkele van onze ideetjes. Hou dus je radio en televisie maar in de gaten, want wie weet hoor of zie je straks een van deze ideeën verschijnen!

Vriendschappen voor het leven

Doordat dit project over verschillende opleidingen heen liep, heeft het ook voor heel wat nieuwe vriendschappen gezorgd. Studenten Office Management en Internationaal Ondernemen smolten samen tot een hechte groep en zo ontstonden er nieuwe, reuzefijne vriendschappen. Zulke vriendschappen moesten natuurlijk beklonken worden met een glaasje!

Op een fijn project & een geslaagde vriendschap!

foto-team-bij-qmusic
De heche vriendengroep samen in de studio van Q

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: