Niki Verstraeten

img_0636

“Je kan met je opleiding Office Management écht nog alle kanten op. Of je nu direct wil gaan werken of nog graag verder studeert: het kan allemaal.

De warmste herinneringen hou ik zelf over aan de buitenlandse stage en mijn bachelorproef”

Facts

  • Afgestudeerd in 2010, afstudeerrichting Intercultural Relations Management
  • Master Meertalige Communicatie
  • Nu: Communicatieverantwoordelijke bij Woonpunt Mechelen, een sociale huisvestingsmaatschappij

Huidige job

Op dit moment bestaat mijn takenpakket uit alles wat met interne & externe communicatie te maken heeft (o.a. opmaak communicatieplan, opmaak interne & externe nieuwsbrieven en algemene communicaties, opmaak jaarverslag, organiseren van vergaderingen, opmaak persteksten en organiseren van evenementen & persmomenten, houden van presentaties, etc).
Ik ben woordvoerder van de organisatie en ik volg bovendien sinds kort een avondopleiding Human Resources Management. Mijn functie zal in de toekomst dus wat wijzigen, waarbij ik de titel van communicatie- en HRM-verantwoordelijke zal dragen.

Opleiding

Ik onthoud vooral dat het een praktijkgerichte opleiding was waarbij verscheidene onderwerpen aan bod kwamen: talen, communicatievaardigheden, management, interculturaliteit. Onder de studenten heerste er een toffe sfeer. We kregen les van gedreven, ervaren en aanspreekbare docenten.

Het hoogtepunt voor mij was zonder twijfel de buitenlandse stage. Niet zozeer door het werk op zich, maar je wordt ondergedompeld in een andere cultuur & omgeving en leert mensen met verschillende culturele achtergronden kennen.

Daarnaast heb ik zeer goede herinneringen aan de bachelorproef. Samen met enkele medestudenten richtte ik toen een evenementen- en communicatiebureau op, waarbij we opdrachten voor echte klanten uitvoerden. Zo hebben we deelgenomen aan internationale beurzen en de kans gekregen om te werken voor grote spelers op de markt. 

Advies

Ik ben ervan overtuigd dat je met een diploma Intercultural Relations Management alle richtingen uit kan. Wil je meteen aan de slag? Je wordt vanaf dag één van de opleiding klaargestoomd voor een professionele carrière. Wil je na het behalen van je diploma nog verder studeren? Ook dat kan, vaak zijn er verkorte trajecten mogelijk. Succes!

Niki Verstraeten

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: