My London Adventure

(Tekst door Annelies Vandeputte – @VDPannelies – student 3e jaar Office Management)

Oh so British…

‘Please mind the closing doors’ en ‘For your safety, please stand behind the yellow line’ zijn twee zinnetjes die ik hier in Londen regelmatig hoor.

Voor ik naar deze metropool kwam lustte ik geen thee. Nu is mijn dagelijkse kop warm water met een smaakje een absolute noodzaak geworden. Hoe langer ik hier woon, hoe Britser ik word.

De stage die ik momenteel doe bij de ‘Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in de UK’, onderdeel van de Belgische Ambassade, zette mijn hele leven op zijn kop. Ik verhuisde niet alleen naar een ander land, maar ben ook voor de eerste keer in mijn korte 21-jarige leven helemaal zelfstandig. Geen mama om te koken of de was te doen, geen papa die me zegt dat ik op mijn drankje moet letten als ik wegga. Independence all the way, baby!

‘Sorry love, didn’t see you there’

Londenaars zijn een ras apart. Bedrijvig als mieren stromen ze de ‘tube’ in en gehaast alsof de duivel hen in de nek blaast komen ze er weer uit. Loop hen niet in de weg want dan trappen ze op je hielen en waag het nooit, ik bedoel echt nóóit, om links te staan op de roltrappen. Iedereen in Londen heeft een doel en werkt hard om het te bereiken. Iedereen vindt er snel een plaats in de maatschappij dankzij de open-minded mindset. Voor ieder wat wils.

Culture all the way!

Het aspect cultuur, dat regelmatig aan bod kwam tijdens de opleiding “Intercultural Relations Management” die ik volg, verschijnt ook hier elke dag op mijn bord. Het is gelukkig steeds een nieuw gerecht, wat ik ten zeerste apprecieer. Samen met mijn mentor ga ik naar evenementen over literatuur, woon ik vergaderingen bij waar verschillende vertegenwoordigers van de lidstaten van de EU aanwezig zijn en babbel ik met de Belgische ambassadeur over taalverschillen en de toekomst van het Vlaams.

Verder zoek ik Vlaamse artiesten op die in het Verenigd Koninkrijk zullen optreden, verzorg ik de nieuwsbrief en de Facebook-pagina en bied ik administratieve ondersteuning. Wat kan een stagiaire meer vragen?!

Lovely London

Iedere ochtend wandel ik langs de Thames, met zicht op de Houses of Parliament en de London Eye. Iedere dag vertelt de stem in de metro me om achter de gele lijn te blijven staan. Iedere avond val ik in slaap terwijl de Big Ben me vertelt hoe laat het is, and I wouldn’t want it any other way!!

Ik maakte ook dit filmpje van mijn verblijf in Londen… Hope you enjoy it 🙂

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: