Mijn werk gaat de wereld rond!

(Tekst door Jonathan Boeykens – student)

Als laatstejaarsstudent Intercultural Relations Management heb ik ervoor gekozen om in mijn bachelorproef 4 projecten voor bedrijven en organisaties uit te werken. Het project voor motorenmagnaat Cummins heb ik als projectleider gemanaged en daar ben ik heel trots op!

Een primeur

De dienst Quality van Cummins had een nieuw online klachtenbehandelingssysteem uitgewerkt en zocht een team van jonge gebruikers om het nieuwe systeem uit te testen. We werkten samen met de Claims Team Leader van Cummins, een Deense dame die ons tijdens het hele project heel goed heeft begeleid. Zij vroeg ons om als eerste gebruikers het systeem te testen, maar ook om gebruikershandleidingen en process flows voor hun klanten en eigen werknemers op te stellen. Allemaal in het Engels uiteraard!

DSC_0591.JPG

Met wereldwijde impact

De gebruikershandleidingen en process flows zijn klaar. Ze zullen over de hele wereld door alle divisies van Cummins gebruikt worden! Of het nu Ghana, Zuid-Afrika, Brazilië, Colombia, Singapore of Frankrijk is, al deze divisies zullen ons werk kunnen raadplegen. Via presentaties en conference calls hebben we onze resultaten ook al aan de analisten en de meeste divisies van Cummins voorgesteld.

Een internationale ervaring

Ik vond het een geweldige uitdaging om in een Engelstalig bedrijf te mogen werken. Het feit dat onze handleidingen wereldwijd verspreid worden over alle divisies van Cummins is hierbij de kers op de taart. Het was ook een heel spannende ervaring om conference calls te hebben met divisiehoofden uit verschillende landen. Spannend, maar daardoor was de voldoening achteraf ook groter!

Momenteel loop ik stage in Malta. Ook laatstejaarsstudenten Office Management Farina en Matthias doen hun stage hier in Malta, maar we zitten elk op een ander deel van het eiland. Ik werk voor het bedrijf Attard Brothers en mag een fantastisch project doen! Ik zoek en contacteer buitenlandse agentschappen die tijdelijke werkkrachten kunnen leveren. De gegevens en contacthistory hou ik bij in een interactieve Excel databank die ik zelf heb opgesteld en ik werk samen met het hoofd van herstructurering. Wekelijks rapporteer/ presenteer ik de vooruitgang aan de directie en krijg ik te horen van de managing director en COO wat ze willen dat ik aanpas en wat ik goed doe.

Wat een zalige stage!

Jonathan Boeykens

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: