Lissa Vermeylen

lissa_vermeylen

“Mijn stage als springplank naar mijn huidige job was de kers op de taart”

Facts

    • Afgestudeerd in 2016, afstudeerrichting Intercultural relations management
  • Via stage in job gerold: office manager en customer service medewerker bij zwembad.eu

Huidige job

Mijn taken zijn steeds heel divers. Ik vertaal teksten en handleidingen naar het Engels, Duits en Frans. In deze talen voer ik ook nog andere taken uit, zoals customer service (telefonisch en per e-mail) en klachtenbehandeling. Ik maak ook prijsoffertes aan, ik help klanten in de winkel en volg uitgaande leveringen op. Na de zomerperiode moet de stock aangevuld worden en wordt het assortiment uitgebreid. Hiervoor maak ik nieuwe producten aan in het ERP-systeem, ik plaats bestellingen bij diverse leveranciers, ik regel transporten, etc.

In de ochtend beginnen en 100 % zeker weten welke opdrachten ik tegen de avond zal afgerond hebben? Onmogelijk! Dat is nu juist wat mijn job zo boeiend maakt: de tijd uit het oog verliezen en opeens zien dat de collega’s zich reeds klaarmaken om naar huis te vertrekken.

Opleiding

De belangrijkste troeven van de opleiding waren voor mij de talen trainen, de IT-vaardigheden aanscherpen en leren omgaan met klanten (uit verschillende culturen).
Vooral de praktijkervaring tijdens de opleiding heb ik enorm gewaardeerd. Een website vertalen voor een fietsenwinkel? Check! Een congres helpen organiseren? Geen probleem! Een rapport schrijven met aanbevelingen rond sociale media? Laat maar komen! Wees maar zeker, je zal zowel zelfstandig als in team leren werken en je leert hierbij je verantwoordelijkheid op te nemen.
Mijn stage als springplank naar mijn huidige job was dan nog de kers op de taart.

Advies

Zoals Confucius ooit schreef: “Kies een job waarvan je houdt en je hoeft nooit één dag in je leven te werken.”
Tijdens de opleiding is het volgende citaat van Ann Landers (columniste) ook zeer toepasselijk: “Mogelijkheden zijn gewoonlijk vermomd als hard werk, dus herkennen de meeste mensen ze niet.”
Wees dus steeds positief en geef nooit op!

Lissa Vermeylen

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: