Proef eens een stage

(Tekst door Jessica Vanhaecht – laastejaarsstudent)

Bij Office Management krijg je veel de kans om stage te lopen. Zoveel is zeker. Vorig jaar had ik de opportuniteit om 5 weken stage te volgen in een uitzendkantoor. Ik wilde echter absoluut weten hoe het te werk gaat op een écht HR-departement in een bedrijf. Zo ben ik terechtgekomen bij CED BeLux.

De stage zit er intussen op , maar met deze #throwback geef ik jullie graag een inkijk “achter de schermen”. Stages zijn eigenlijk vooral veel proeven én je eigen ding ontdekken…

HR met Jessica 4Alles behalve saai

Mijn takkenpakket was al vanaf de eerste minuut zeer breed en variërend. Naast het dagelijks beheren van personeelsadministratie, bleek ik ook verantwoordelijk voor de payroll en rekrutering. Bovendien is verandering eigen aan élke organisatie, dus mocht ik ondersteuning geven in verschillende HR projecten. Voordeel van een stage is dat je kan “proeven” van wat de job allemaal kan inhouden. Zo ontdekte ik doorheen deze stage alleszins wat ik persoonlijk het allerleukste vind. Hoe cool is dat?

I ❤ Payroll

Ik zal het maar ineens bekennen: alles van Payroll taken vind ik zalig. Payroll heeft dan ook geen geheimen meer voor mij. Van het ingeven van ziektedagen, tot vakantiedagen goedkeuren, nieuwe werknemers ingeven in het systeem, simulaties maken van bruto en nettoloon: ik kan er niet genoeg van krijgen. 

Daar horen natuurlijk ook complexere taken bij, die (voor sommige: gelukkig maar) niet elke dag op je bureau terecht komen,  zoals de verbrekingsvergoeding berekenen, pro-rata berekeningen maken van het eindejaarspremie en sectorpremie enz.

Ja, ik kan het nu wel met zekerheid zeggen. Elke dag zag er anders uit en de tijd vloog ongelooflijk snel voorbij. Ik moest intussen afscheid nemen van mijn collega’s… en geef het toe: I miss you all!

Gelukkig heb ik heel wat foto’s om op terug te blikken. Enkele deel ik graag met jullie… Omdat ook op werkvloeren er af en toe iets gevierd mag worden 🙂

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: