Jolien Breuckelaers

jolien-breuckelaers

“Talen en de vele projecten zijn de echte meerwaarde van de opleiding Office Management. En natuurlijk heb ik me er ook gewoon enorm geamuseerd. Vriendschappen voor het leven verzekerd!

 

 

 

 

Facts

  • Afgestudeerd in 2013, traject People management
  • Master Handelswetenschappen, HRM
  • Nu: Recruitment Officer Bedienden en Kaderleden bij STIB-MIVB

Huidige job

 jolien-4Aangezien ik niet kon wachten om de theorie om te zetten in de praktijk, ben ik reeds tijdens mijn studies beginnen werken. Zo ben ik bij Nexios IT terechtgekomen waar ik werd aangeworven om de HR Manager te vervangen. Het grote voordeel hiervan was dat ik in aanraking kwam met alle aspecten van HR: selectie en rekrutering, opleidingen, payroll, sociale wetgeving, teambuildings, jobbeurzen, …

Na ongeveer een jaar kreeg ik echter het gevoel dat ik mij meer wou focussen op rekrutering en besloot daarom om iets nieuws te zoeken. Ondertussen werk ik al enkele maanden bij de MIVB waar ik mee verantwoordelijk ben voor het rekruteren van bedienden en kaderleden.

Wat ik super vind aan mijn job is dat ik elke keer nieuwe functies krijg waardoor ik steeds meer te weten kom over het bedrijf waarvoor ik werk. Verder ben ik ook heel trots dat ik deel mag uitmaken van een onderneming met toch een aanzienlijk belang in Brussel.

Ik heb al tijdens mijn studies heel bewust voor HRM gekozen omdat ik graag mensen wil helpen bouwen aan hun toekomst en omdat ik zo indirect kan bijdragen aan het succes van een onderneming.

jolien1

Opleiding

Wat ik super vond aan de richting was de intensiteit van de taalvakken. Vandaag word ik dagelijks geconfronteerd met het belang van een goede talenkennis.
Verder vond ik de projecten ook zeer leuk. Je werd even uit de boeken gehaald en ondergedompeld in het echte leven. Ik ben ervan overtuigd dat je iets het best kan leren door het te doen.

Naast het volgen van de lessen en het studeren, hebben we ons natuurlijk ook goed geamuseerd. Zo zijn we enkele dagen naar Straatsburg gegaan, deden we leuke bedrijfsbezoeken en stadswandelingen enz. Bovendien hadden we een hechte klasgroep en kon iedereen het goed met elkaar vinden. Ik heb echte vriendschappen opgebouwd tijdens mijn studie van Office Management.

Advies

Voor de taalvakken moet je hard werken, dat weet ik wel. Maar na je studies ben je de taaldocenten echt heel dankbaar dat ze zoveel tijd en energie in jou hebben gestoken. Volhouden dus!

Jolien Breuckelaers

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: