Hoog bezoek

(Tekst door Suzanne Opsomer – @Suzanneopsomer – docent)

Studentes Larissa Stegmann & Caro Van Roy ontvangen de Duitse ambassadeur Rüdiger Lüdeking en de Mechelse Schepen Katleen Den Roover op onze hogeschool.

Op 27 oktober 2016 krijgt Office Management Mechelen “hoog” bezoek. Voor hun bachelorproef slagen studentes Larissa en Caro er immers in de Mechelse schepen Den Roover en de Duitse ambassadeur Lüdeking naar onze hogeschool te krijgen. En dat er ook bij hoog bezoek best wel eens gelachen mag worden, dat zie je hier

Een Watte? Bachelorproef?

Als je een bachelorstudie doet, krijg je in je laatste jaar een groot praktijkvak. Dat heet de “bachelorproef”. Je mag dan van september tot december een aantal projecten doen voor verschillende grote bedrijven. Zo ga je bijvoorbeeld ideeën uitwerken voor Vlaamse Dienst voor ArbeidsBemiddeling (VDAB), werk je een dag per week bij Ernst & Young in Brussel of… regel je het bezoek van de Duitse ambassadeur op de hogeschool. Je plant en regelt alles zelf of samen met je team. Make things happen dus!

Vragen staat vrij!

27 oktober is het eindelijk zover. Derdejaarsstudentes Larissa Stegmann en Caro Van Roy krijgen de kans de Duitse ambassadeur Rüdiger Lüdeking te ontvangen – in het Duits – op onze hogeschool (Campus De Vest in Mechelen). De Mechelse schepen van Economie – Katleen Den Roover – gaat enthousiast mee in de rondleiding en ziet dat het goed is.

Na het officiële welkom gaat de ambassadeur in interactie met verschillende studenten, waaronder ook Duitse Erasmusstudenten die aan Thomas More les volgen. Maar ook studenten Toerisme en Office Management die Duits volgen, vragen erop los. De ideeën vliegen over en weer – leerrijk en boeiend!

Maar… euhm… wat hebben we nu geleerd?
Als Larissa en Caro iets geleerd hebben, dan is het wel dat ELK evenement staat of valt met een goede voorbereiding! En daar komt veel meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Voorbereiding, dat betekent:

  • met de stad Mechelen overleggen;
  • ons hogeschoolbestuur informeren;
  • leuke goodiebags maken;
  • de lokalen reserveren en klaarzetten;
  • catering voorzien;
  • de politie-escorte ontvangen, …

Ja, er komt echt wel wat bij kijken. Zo’n uurtje is dan misschien reuzesnel voorbij – de voorbereidende inspanningen zijn niet min. En toch is het allemaal meer dan de moeite waard… Make it happen – yes we can!

schermafdruk-2016-11-01-10-58-09

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: