España por favor!

(door @AnaelleMoncarey – studente)
Sevilla is een parel van een stad. Echt geweldig dat dit de stad is waar ik de kans heb om mijn Erasmus te doen en hier te wonen voor vijf maanden!

Fiesta

H1urdTvLIk heb hier vooral buitenlandse vrienden. Ik ga veel om met een Frans en een Italiaans meisje. In onze groep zitten ook nog Mexicanen en een meisje van Oostenrijk. Er zijn veel activiteiten van ESN (Erasmus Student Network) zoals feestjes, tours en citytrips. Dit is leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Het is wel soms moeilijker om Spanjaarden te leren kennen, ik zie overal vooral Erasmus studenten (in mijn appartement, mijn vrienden, op feestjes…). Er zijn al een paar landen die ik zal moeten bezoeken na mijn Erasmus, hopelijk met gratis onderdak. 🙂
Ik ben ook al naar Córdoba geweest met ESN, daar vind je de bekende Mezquita, waar een kathedraal binnenin een moskee is gebouwd. Ik hoop zeker nog Granada en Malaga te kunnen bezoeken.

16587072_10208540843734898_3110411759456043310_o

Aan tafel… om 22u!

Het grootste verschil met België is dat Spanjaarden later eten. Voor 20u30 kan je niet verwachten ergens in een restaurant te kunnen eten. Mijn huisgenoten koken zelf vaak pas om tien uur ‘s avonds, ik vind dat heel laat maar blijkbaar is dat een normaal uur in Italië en Spanje. Zelfs de gewone supermarkten en winkels blijven ‘s avonds gewoon open tot 21 uur!

Wanneer we iets gaan eten, zijn dat bijna altijd tapas. Ik heb hier nog niet veel restaurants gezien die geen tapas maken. Het is wel de moeite, in sommige bodega’s (geen idee wat het is, maar hier hebben ze goedkope tapas) kan je al tapas krijgen voor 2 euro en niet alle porties zijn gigantisch maar soms heb je aan twee tapas genoeg en zal je niet veel hebben uitgegeven. Sommige tapas restaurants zijn duurder maar zelfs als je ergens fancy gaat eten zal je veel minder betalen dan in België.

Universidad Pablo de OlavideUPO

Ik zou zeggen dat Pablo de Olavide, de unif waar ik les volg, een beetje tussen een Belgische universiteit en hogeschool ligt. Sommige lessen worden vooral theoretisch gedoceerd in een aula, maar elk vak heeft ook een praktijk deel. Voor mijn twee meest theoretische vakken zijn de praktijklessen nog niet eens begonnen, maar bij de taalvakken is dat dan weer belangrijker. De lessen Engels moeten we altijd zelf voorbereiden en de leerkracht noteert wie goed meedoet.

Voilà, nu heb je al een idee van mijn Erasmus avontuur. Wil je nog meer weten? Surf dan zeker eens naar mijn blog of bekijk mijn foto’s op Instagram (Tangerinem_).
Wil jij ervaren hoe het voelt om in een ander land te wonen? Dan moet je ook eens op Erasmus gaan. Gewoon doen, niet twijfelen, daar is het leven te kort voor.

¡Hasta luego!
Anaëlle

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: